Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Adapost antiatomic transformat in sediu

Adapost antiatomic transformat in sediu

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Construit in mijlocul parcului Vita Berg din Stockholm, adapostul antiatomic aflat la 30 de metri sub nivelul pamantului a fost transformat intr-un sediul modern al unui provider de internet.
    Sapat intr-o formatiune de granit, arhitectii Albert France-Lanord au pastrat neatinsa o mare parte din fostul adapost cu scopul de a accentua prezenta puternica a rocilor in designul interior al noului sediu.
    Arhitectii au dorit sa trateze rocile asemenea unui mediu dominant care impune adaptarea omului la aceste conditii. Au atins acest scop printr-o serie de abordari. Birourile circulare au fost inchise cu pereti din sticla pentru a minimaliza distinctia dintre birouri si roci. In interiorul altor incaperi rocile reprezinta o extensie a elementelor moderne – finisaje ale peretilor – puse in evidenta prin spoturi, mobilier, aparatura moderna si insertii de vegetatie interioara, iar in alte cazuri a fost necesara indepartarea rocilor pentru a face loc serverelor providerului. Un tunel lung permite accesul luminii naturale, inlocuite in unele zone de spoturi si corpuri de iluminat. Prezenta vegetatiei nu imbunatateste doar calitatea aerului respirat ci elimina si sentimentul de claustrofobie cauzat de adancimea fostului adapost.

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat