Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Cantina revistei Der Spiegel

Cantina revistei Der Spiegel

    Grupul Spiegel, care detine una dintre cele mai importante reviste din Germania, a apelat la serviciile arhitectilor Ippolito Fleitz Group pentru realizarea designului interior al noii cantine pentru angajati.
    Pozitia ei in interiorul cladirii si vizibilitatea crescuta din exterior au transformat cantina intr-o carte de vizita a revistei Der Spiegel, designul interior reflectand cultura dialogului si filozofia jurnalistica a acesteia. Cantina a devenit astfel un spatiu al brandului.
    Cladirea sediului se distinge prin arhitectura moderna si pozitia sa, in apropierea raului Elba. Deoarece spatiul trebuia sa fie flexibil, arhitectii au proiectat un tavan fals ce reflecta lumina in aceeasi maniera ca si apa, fiind format din 4230 de cercuri fabricate din aluminiu polizat, satinat si micro-perforat, incadrate intr-un material fonoabsorbant si asezate la unghiuri diferite. Astfel, lumina naturala a cantinei reactioneaza la mediul inconjurator. Panourile mate absorb lumina si transforma tavanul intr-o replica abstracta a peliculei de apa din canalul Ericusgraben.
    Discurile de suprafete mai mari se folosesc de culorile intense pentru a diviza spatiul in zone si pentru a crea o atmosfera pozitiva. In timpul serii, discurile sunt transformate in obiecte iluminate indirect. Lampile suspendate, pozitionate intre discuri, genereaza accente de lumina, nuanteaza atmosfera sofisticata a spatiului si creaza un echilibru intre iluminatul orizontal si cel vertical.
    In ciuda suprafetei mari, vizitatorii nu traiesc un sentiment al monotoniei. Cantina reprezinta un spatiu de intalnire, al schimbului de cultura, informatii si opinii. Ea indeplineste toate cerintele fnctionale si creaza in acelasi timp un impact vizual puternic, dand nastere unui spatiu distinct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat