Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Magazinul pentru copii Mon Petit

Magazinul pentru copii Mon Petit

    Magazinul Mon Petit este mai mult decat un magazin, este un spatiu ecologic cu o arhitectura expresiva si sincera. Magazinul de jucarii, haine si accesorii second hand pentru copii a fost proiectat de Miquel Merce si MSB Workshop in aceasta perioada caracterizata de criza economica si puternicele tendinte spre constructiile ecologice, demonstrand ca aceasta filozofie nu ar trebui sa ramana a unei minoritati.
    Aglomeratia produsele expuse, jucariile pentru copii, pot deranja ordinea spatiului prin formele si culorile intense. Raspunsul arhitectilor a fost folosirea acestor placi din otel, reciclate, nu pentru a crea mobilierul spatiului ci pentru a reprezenta o idee esentiala, un spatiu sculptural si sincer. Placile au fost alese in mod special pentru textura lor eleganta. Ele dau senzatia de plutire, pun in valoare produsele expuse, iar prin repetitia lor creaza un spatiu vibrant. Opace si grele cand sunt privite din lateral si aproape invizibile dintr-o perspectiva frontala, elementele din otel se transforma, obligand vizitatorul sa se deplaseze, sa-si schimbe perspectiva si sa interactioneze cu ele. Pentru a vedea toate produsele, clientul este impins sa parcurga intraga lungime a magazinului, traind si participand la aceasta arhitectura sculpturala.
    Adiacent spatiului comercial, un spatiu destinat copiilor si parintilor, pentru intalniri, conferinte si workshop-uri, intareste ideea interactiunii cu spatiul.
    Pe scurt, arhitectii au creat un spatiu sculptural, folositor si critic pentru perioada in care traim, oferind o noua dimensiune celebrului concept “less is more” al arhitectului Ludwig Mies van der Rohe. Un spatiu creat din repetitia elementelor refolosite, care dincolo de discursul ecologist si comercial, vrea sa aduca spectatorul intr-o lume arhitecturala in care durabilitatea si eleganta, necesitatea si arta se combina, in care obiectele inca ne mai pot uimi prin naturaletea lor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat