Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Showroom B&B Italia. Tel Aviv

Showroom B&B Italia. Tel Aviv

    Brandul de mobilier B&B Italia a inaugurat showroom-ul amenajat de catre arhitectii Pitsou Kedem intr-un depozit industrial din portul orasului Tel Aviv. Arhitectii au adus viata in depozitul abandonat si au creat un spatiu puternic si retinut in acelasi timp, in jurul uneia dintre cele mai deosebite colectii de mobilier din lume.
    Structura inalta de 11 metri este definita de o trama regulata. Arhitectii au hotarat sa renunte la toate elementele vechiului depozit si sa pastreze decat structuria si cateva indicii asupra istoriei cladirii. Designul interior al spatiului exprima conceptii locale, o continuitate spatiala dobandita cu ajutorul luminii, a campului vizual deschis, prin miscarea libera si utilizarea materialelor industriale in conformitate cu aspectul exterior al cladirii. Scopul amenajarii a fost de a crea un spatiu de expozitie impresionant si puternic, fara a distrage atentia vizitatorului de la piesele de mobilier expuse. Folosirea materialelor dure, neprocesate, precum panourile din beton sau fierul ruginit, creeaza acest aspect industrial si un fundal linistit ce incadreaza colectia B&B.
    Fatadele exterioare au fost imbracata in panouri ce imita textura betonului. In ciuda inaltimii mari a cladirii, arhitectii au proiectat o intrare joasa, metalica, simbolizand relatia umana cu piesele expuse in interior si contrastul dintre acestea si inaltimea spatiului interior. Privita din exterior, structura este introvertita. Decizia de a nu ocupa fatadele cu reclame mari, cum este cazul multor showroom-uri, si de a pastra un aspect retinut si minimalist, a dus la pozitionarea logo-ului B&B doar in interiorul “tunelului” metalic de acces, intarind din nou efectul continutului cladirii, a pieselor de mobilier expuse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat