Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Un refugiu urban de doar 21 metri patrati

Un refugiu urban de doar 21 metri patrati

    Acest refugiu urban din Madrid, cu o suprafata de 21 mp si un volum de 100 m3, trebuia sa gazduiasca spatiul de locuit si de lucru al beneficiarului. Arhitectii MYCC si-au folosit creativitatea pentru a putea oferi spatiului mic toate functiunile necesare.
    Sectiunea longitudinala defineste proiectul amenajarii interioare. Inaltimea libera a apartamentului a fost folosita in organizarea spatiilor la nivele diferite, fara obstacole vizuale intre ele. Aceste spatii au fost numite "piese", fiind comparate cu piesele unui joc Tetris.
    Apartamentul, in ciuda dimensiunilor foarte reduse, incearca sa ofere spatii generoase si diversitate. "Piesele" care il alcatuiesc nu au limite clare, definite, unele dintre ele putand fi considerate ca fiind spatii multifunctionale. Treptele care coboara in living sunt mai degraba locuri de sezut. Sub nivelul livingului a fost organizat un spatiu de depozitare. Trei trepte mai jos, un pat gliseaza din spatiul de depozitare si formeaza zona de noapte a apartamentului. De aici, o scara asigura accesul pe o terasa interioara, ce poate fi folosita drept birou sau spatiu de relaxare. In directia opusa, livingul este legat prin patru trepte de baia deschisa, aflata sub accesul in apartament si spatiul bucatariei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Archdaily
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: IZABELL.ZAMFIR (May, Sat 17, 2014 / 11:36)
Tip locuinta: apartament

Suprafata: 76 mp

Nr de camere: 3 camere + 2 holuri+ balcon (sufragerie+ 2 dormitoare )

Zona: colentina

Detalii: stil urban chic sau classic , am ceva idei , buget nu prea mare, accent pe utilitate si compartimentare eficienta, am 3 pisici si trebuie "luate in calcul": au si ele nevoie de spatiu de joaca si nu pot folosi perdele...as opta pentru rolete... si usile ...daca "se incadreaza" as vrea gen sticla posibil cu vitralii... usurinta la intretinere ( ma gandesc ca plafonul sa fie extensibil intrucat nu necesita intretinere deosebita si se poate imprima din cate am inteles chir si 3d, cam acelasi system si pentru pereti ...)urmeaza sa vedem daca putem adapta mobilierul existent sau nu. cam atat pentru inceput
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat