Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Biblioteca Nationala din Israel. Herzog & de Meuron

Biblioteca Nationala din Israel. Herzog & de Meuron

    Studioul de arhitectura Herzog & de Meuron a fost angajat sa proiecteze Biblioteca Nationala din Israel in anul 2013, dupa ce castigatorul initial al concursului a fost respins in urma unor dispute pe drepturi de autor. Jacques Herzog si Pierre de Meuron au fost selectati inaintea unor arhitecti ca frank Gehry sau Renzo Piano. Arhitectii publica noi imagini cu Bibilioteca Nationala din Israel, care se afla in curs de constructie si a carei finalizare este programata pentru anul 2020.
    Imaginile dezvaluie noi detalii despre interiorul si exteriorul constructiei de 34.000 de metri patrati, pe care firma elvetiana de arhitectura o proiecteaza impreuna cu firma israeliana Shinar Architects, pe un sit din Ierusalim.
    Biblioteci curbate vor fi distribuite pe 2 etaje superioare si 4 niveluri subterane, in jurul unui spatiu central deschis, iluminat natural prin acoperisul concav.
Randarile bibliotecii ne prezinta si un auditoriu din sticla, care ar putea reprezenta o sala de concerte, si o intrare cu acoperis asimetric.
    Structura masiva din partea superioara a constructiei, care cuprinde un etaj semnificativ mai mare decat nivelul vitrat de la nivelul solului, va prezenta, de asemenea, perforatii ce permit luminii naturale sa patrunda in volumul placat cu piatra.
    "Forma puternica, sculpturala a pietrei, in stransa legatura cu topografia si contextul sitului, este ridicata de pe sol si situata deasupra unor elemente tip vitrina", spun arhitectii.
    Biblioteca, amplasata in apropierea Muzeului din Israel, Muzeului de Stiinta si Universitatii Ebraice, va gazdui laboratoare de cercetare, birouri, spatii de invatamant, un centru de vizitare, o sala multifunctionala si o arhiva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Dezeen
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat