Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Cele mai premiate stiluri de peisagistica din Europa si Asia

Cele mai premiate stiluri de peisagistica din Europa si Asia

    Anglia, Franța, Spania, Emiratele Arabe Unite și China sunt țări care se mândresc cu mari proiecte de arhitectură peisagistică. Acestea valorifică arta amenajărilor spațiilor urbane, ordonarea artistică a mediului natural cu stiluri culturale adaptate la fiecare țară. Anul acesta, în iunie, la București, în cadrul primului eveniment de landscape architecture din România, LAUD 2014, vor fi prezentate mari proiecte internaționale de peisagistică care aduc un plus semnificativ de inovație și atractivitate țărilor din Europa și Asia.

    Parcul Natural Cap de Creus, Spania. Proiectul a fost realizat de arhitectul Martí Franch Batllori, proiect câștigător al Rosa Barba European Landscape Prize la categoria Restaurare, la cea de-a 7 a Bienală Europeană de Landscape Architecture. Cap de Creus, Girona este probabil cel mai mare proiect de restaurare din întregul bazin Mediteranean. Acest “club med” care a fost construit pe vârful de nord al Peninsulei Iberice a fost conceput ca un sat de vacanţă pentru a găzdui aproximativ 900 de vizitatori în mijlocul naturii.

 

    Place de la Republique, din Franța. Proiectul realizat de biroul de arhitectură Martha Schwartz Partners a fost copleșit de necesitățile de mobilitate urbană modernă. În fiecare zi, piața găzduiește peste 114000 de navetiști în spațiul de metrou și un amalgam de autobuze turistice, taxiuri parcate, biciclişti, trafic auto. Place de la République, în prezent cea mai mare piaţă pietonală din Paris, este un nou centru de atracţie, un spaţiu de întâlnire şi dialog.

 

    Sammy Ofer Wing - Muzeul Naţional Maritim, Anglia. Sammy Ofer Wing este câştigător al Premiilor Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture 2013 la categoria “Design for a Small Scale Public Development” și a fost realizat de biroului de arhitectură Churchman Landscape Architects. Sammy Ofer Wing oferă Muzeului Naţional Maritim o nouă arhivă şi o nouă intrare, schema de 35 milioane de lire sterline mutând punctul principal de acces, astfel încât vizitatorii la Greenwich să poată accesa clădirea din Greenwich Park. Designul de paisagistică al Churchman Landscape Architects combină materiale solide şi fluide.

 


    Parcul Fengming Mountain, din China. Parcul este o adevarată artă geometrică și întreg proiectul a fost realizat de biroul de arhitectură Martha Schwartz Partners. Viziunea parcului a fost inspirată de peisajele, climatul și cultura unică din Chongqing: ceață și ploaie, munți și văi, râuri și terase. Pavilioane concepute pentru a reflecta munţii mistici din regiune sunt poziţionaţi strategic de-a lungul pieţei, conducând pietonii în josul muntelui, în zona Centrului de vânzări.

 


    Piaţa Sowwah, Emiratele Arabe Unite. Piața este o lucrare realizată de biroul de arhitectură Martha Schwartz Partners și este descrisă ca fiind un spaţiu urban cu însemnătate locală de pe insula Al Maryah ce oferă un refugiu verde în mijlocul noului centru financiar şi comercial din Abu Dhabi. Sursa de inspiraţie pentru această piaţă a fost derivată din natura şi cultura inerentă a Peninsulei Arabice: dune, sisteme de irigaţii tradiţionale (Falaj), oaze, textile Bedouin şi garduri vii populare în Emiratele Arabe Unite, amintind de grădinile château franţuzeşti din perioada barocă.

 

    La LAUD 2014 participă arhitecți din țară și din strainatate, care au semnat proiecte de landscape architecture premiate în ultimul an în cadrul concursurilor internaționale de arhitectură.

    Expoconferința de Arhitectură LAUD face parte din seria expoconferințelor internaționale de arhitectură și antreprenoriat organizate de ABplus Events, alături de INGLASS, GIS, RIFF și CONTRACTOR.

 

Data, locația: 3 iunie 2014, București
Structura evenimentului: expoconferință - sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expoziție tematică
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitecților din România
Parteneri Instituționali: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Asociatia Peisagistilor din România si Asociatia Antreprenorilor de Peisagistică din România
Partener media principa: Igloo
Partener de comunicare: Zeppelin
Partener Media Online: Spatiul Construit
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Roarhitect, Inspirationist, Case si Grădini, Pardoseli, Spa Magazin, Mansarde si Acoperisuri, Proiect Casa, Archilovers, World Architecture, e-architect.
Website: www.laud.ro
Contact: laud@abplusevents.com
Facebook: https://www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat