Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Cinematograful plutitor Archipelago

Cinematograful plutitor Archipelago

    Ultima noapte a festivalului de film Film on the Rocks Yao Noi a avut loc la cinematograful Archipelago, proiectat de arhitectul Buro Ole Scheeren. Oaspetii au fost adusi cu barca, prin intunericul noptii, spre platforma stralucitoare din mijlocul apelor linistite ale lagunei Nai Pi Lae din insula Kudu, Tailanda. Inconjurati de un peisaj dramatic, cu stanci inalte si inguste iesind din apele oceanului, spectatorii au experimentat ambianta generata de convergenta naturii cu arta cinematografica, a sunetelor, luminilor si a povestilor suspendate in intunericul dintre ocean si cer.
    Ecranul protejat de stanci si audienta plutind pe apele oceanului, in mijlocul spatiului incredibil al lagunei, au dat experientei un aer al plutirii in deriva pe ocean. La polul opus, din punct de vedere arhitectural, piesele modulare asamblate asemenea unui grup de insule formeaza platforma auditoriului.
    Proiectul cinematografului Archipelago a fost conceput in stransa legatura cu traditia si comunitatea locala, bazandu-se pe tehnicile folosite de pescari in constructia fermelor plutitoare de homari. Platforma cinematografului a fost construita din materiale reciclate, dintr-o serie de module individuale ce permit refolosirea acestora cu o mare flexibilitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat