Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Clinica Lou Ruvo, Frank Gehry

Clinica Lou Ruvo, Frank Gehry

    Clinica “Lou Ruvo Center for Brain Health” din Cleveland, inaugurata pe data de 21 mai 2010, este ultima lucrare a arhitectului Frank Gehry.
    Complexul de 100 de milioane de dolari este compus din doua aripi legate intre ele de o curte interioara. Cladirea inalta de patru etaje, din partea de nord a sitului, gazduieste cabinete medicale, camerele pentru pacienti si un centru de cercetare. Volumetria corpului este compusa din “cutii” albe suprapuse, legate intre ele de deschierile mari din sticla.
    Cea de a doua aripa, centrul de activitati, este un volum sculptural ce reprezinta semnatura arhitectului Frank Gehry. Proiectat ca spatiu de inchiriat pentru evenimente speciale, rolul sau este de a finanta centrul de cercetare al clinicii.
    Cele doua aripi au fost comparate cu cele doua emisfere ale creierului, una rationala si ordonata, iar cealalta reprezentand inconstientul.
    Dupa multi ani, in care Gehry a refuzat sa proiecteze in Las Vegas, arhitectul a acceptat proiectul cu conditia ca boala Huntington sa fie inclusa in lista bolilor studiate si tratate in cadrul clinicii. Aceasta cerere se datoreaza bunului sau prieten Milton Wexler, a carui sotie, impreuna cu alte trei surori, a fost rapusa de aceasta boala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat