Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Farmacia Placebo. Atena

Farmacia Placebo. Atena

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Farmacia Placebo din Atena a fost proiectata de catre arhitectii KLab Architecture. Forma dinamica, circulara, imbraca amprenta si directiile ortogonale de la nivelul sitului. Aceasta volumetrie spiralata incearca sa stabileasca o relatie cu miscarea agitata a Bulevardului Vouliagmenis, artera adiacenta careia a fost construita cladirea.
    Constructia de 600 metri patrati gazduieste farmacia la nivelul parterului si birourile auxiliare la etaj. Fatadele au fost imbracate in panouri metalice, perforate dupa limbajul Braille, facand aluzie la sistemul farmaceutic de impachetare si permitand accesul luminii naturale in interioarele cladirii. Calitatea compozitionala a selectiei de materiale creaza un aspect exterior ireprosabil, menit sa atraga privirile trecatorilor.
    In interiorul animat de jocul umbrelor produs de panourile perforate, o rampa ce asigura accesul la etaj respecta forma circulara a cladirii. Organizarea functiunilor in plan este una radicala, caseria aflandu-se in centrul de interes al spatiului. Produsele sunt expuse radial fata de centrul ocupat de caserie, permitand angajatilor accesul vizual in intreaga amenajare a spatiului interior. Spatiul de preparare al medicamentelor si toaletele sunt, de asemenea , pozitionate dupa tiparul radial. Acest tipar folosit, impreuna cu forma exterioara a cladirii, ofera spatiului un flux natural si aduce lumina naturala in cel mai inaccesibil punct - centrul - pe intreaga durata a zilei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat