Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Mallul Pacific Place. Hong Kong

Mallul Pacific Place. Hong Kong

    Designerul englez Thomas Heatherwick a ales o abordare organica in proiectul de renovare al mallului Pacific Place din Hong Kong, folosindu-se de forme si materiale naturale pentru a crea un simt de fluiditate in noua imagine a mallului.
    Materiale precum piatra, lemnul si tapetul, acorda impresia de adancime suprafetelor plate. Flexibilitatea lemnului a fost manipulata cu scopul eliminarii colturilor drepte, generand forme organice si continue in interioarele complexului. In total, au fost folositi 3 600 de metri patrati de piatra naturala Limestone si Bedonia, si 72 de specii diferite de plante pentru amenajarea peisagistica interioara.
    Calatoria prin mall este acompaniata de muzica si sunetele naturale difuzate in permanenta cu ajutorul sistemelor audio instalate. Vechile luminatoare ale acoperisului, in forma de piramida, au fost inlocuite cu unele plate, permitand acoperisului sa fie transformat intr-o terasa publica.
    Transformarea substantiala a mallului Pacific Place marcheaza o noua era si intareste reputatia acestuia, Pacific Place fiind primul mall din Hong Kong, construit in anul 1988.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat