Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Mini studioul unui artist

Mini studioul unui artist

    Acest mini studio, limitat la o amprenta la sol de doar 27 de metri patrati, este gazduit intr-un spatiu stramt inconjurat de trei constructii existente. Spatiul ocupat initial de un mic depozit se afla in curtea unei case de clasa mijlocie din Mexico City. Datorita destinatiei spatiului - atelierul artistului - si a orientarii spre sud a sitului, principala provocare a fost de a evita accesul direct a luminii naturale in spatiul interior fara a se renunta la orientarea spre gradina casei. Arhitectii Frente Arquitectura au proiectat mini studioul cu suprafata desfasurata de 48 de metri patrati.
    Pentru a-si atinge scopul, arhitectii au proiectat etajul studioului in consola, peste fereastra mare a parterului, dizolvand limita marcata de amprenta la sol. Panourile din sticla de la nivelul parterului se deschid complet si elimina distinctia dintre mediul exterior si spatiul interior.
    Un gest timid din partea superioara a fatadei produce umbre de forma triungiulara in timpul zilei si confera dinamism volumului. Folosind forme trapezoidale cu o atentie sporita acordata perspectivelor si punctelor de fuga, a fost obtinut un spatiu fluid si dinamic ce trezeste imaginatia si stimuleaza creativitatea.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

mini studio
Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat