Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

O gradinita ce reconecteaza educatia timpurie cu natura

O gradinita ce reconecteaza educatia timpurie cu natura

    Castigator al Competitiei Internationale de Idei AWR pentru construirea unei gradinite, proiectul "Nursery Fields Forever" recreeaza imaginea unei gradinite ideale. Proiectat de o echipa de arhitecti din Italia, alcatuita din Gabriele Capobianco, Edoardo Capuzzo Dolcetta, Jonathan Lazar si Davide Troiani, ansamblul respinge conceptul modern de conturare a perceptiei unui copil asupra lumii doar in baza mediului urban si imbratiseaza curiozitatea intrinseca a copilului spre naturalism. Aceasta latura este sustinuta si orientata inspre infiintarea unui sistem educational unic, care imbina holistic natura si cultivarea de alimente in curriculum­ul sau.
    Jocul, natura si tehnica sunt imbinate in programul gradinitei pentru a crea trei abordari de invatare: studiul din natura, instruirea din tehnica si instruirea din practica. Evolutia copiilor este sprijinita de interactiunea cu plantele si animalele, consolidand, de asemenea, increderea in sine si interactiunea sociala prin introducerea unor obiective concrete in formarea lor.
    Sunt integrate medii traditionale de invatare si spatii experimentale ce combina educatia si agricultura, obtinand o rutina prin rotatie pentru grupuri de copii ce experimenteaza si invata despre ciclurile naturii. De la profesori, copiii sunt invatati sa planteze legume si fructe, sa respecte si sa domesticeasca animale, lucru ce aduce nu numai destindere si echilibru emotional, dar si numeroase beneficii pentru sistemul imunitar al copiilor, luptand impotriva alergenilor.
    "Nursery Fields Forever" ilustreaza gradinita ca un loc unde copilul evolueaza si se dezvolta pe sine, prin forte proprii.

     Sursa : www.aut--aut.it

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Archdaily
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat