Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Sediul Urban Outfitters

Sediul Urban Outfitters

    Urban Outfitters a cumparat in 2004 patru cladiri si a inchiriat-o pe a cincea cu doar un dolar, dintr-un santier naval parasit. Dupa o renovare condusa de firma Meyer, Scherer & Rockcastle, din Minneapolis, cladirile parasite au fost transformate in spatii de lucru inspirante, creative si pline de lumina.
    La inceputul anilor 2000, Urban Outfitters, firma producatoare de haine foarte cunoscuta, avea peste 600 de angajati raspanditi in mai multe cladiri de birouri din Philadelphia. Concentrarea angajatilor intr-un singur campus a fost necesara, inre-un ambient care reflecta designul produselor si raspunde nevoilor de spatiu si creativitate. Desi cladirile au costat doar un dolar si o mare parte din materialele folosite a fost recuperata din sit, investitia totala s-a ridicat la 100 de milioane de dolari.
    Rezultatul final al renovarii pastreaza urmele si reflecta istoria santierului naval. Vopseaua existenta pe pereti a ramas neatinsa, metalul a fost lustruit si lasat sa rugineasca, lemnul a fost refolosit pentru constructia scarilor, iar ferestrele au fost lacuita si reinstalate. Spatiile interioare sunt inundate de lumina naturala prin birourile deschise atat spre exterior cat si spre interior si prin deschiderile aflate la nivelul superior al fostelor depozite.
    Noi functiuni au fost adaugate: spatii verzi de relaxare, un parc pentru cainii angajatilor, o sala de fitness, cantine si o sala de yoga. Amenajarea peisagistica a fost conceputa de Julie Bargmann’s D.I.R.T. Studio, cunoscuta pentru transformarea spatiilor vechi industriale in spatii publice. Aleile ce strabat campusul simbolizeaza liniile de cale ferata, iar bucatile sparte de beton gasite pe sit au fost folosite pentru realizarea unei sculpturi abstracte aflate in centrul unei piete.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat