Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Spatiul public si privat. Casa cuburilor

Spatiul public si privat. Casa cuburilor

    Proiectul face parte din programul national si guvernamental Polis. Strategia adoptata este de a revitaliza orasele prin introducerea noilor echipamente precum cladirile Environmental Monitoring and Interpretation Offices, infrastructuri publice destinate expozitiilor si altor evenimente culturale, tratand subiecte legate de protectia mediului.
    Proiectul Casa cuburilor este o conversie a unei structuri vechi si joaca un rol important in contextul social si urban al orasului Tomar din Portugalia. Aflata in centrul istoric al orasului, cladirea a suferit pana in prezent o serie de interventii. Desi constructia face parte din patrimoniul cultural national si este protejata prin lege, unele interventii au fost facute intr-un mod neadecvat.
    Arhitectii Embaixada Arquitectura au transformat cladirea veche intr-un spatiu compus din doua zone: un spatiu public pentru expozitii, cu o cafenea si spatii de intalnire, si un spatiu privat destinat salilor de lectura si spatiilor de cazare pentru artistii invitati aici. Proiectul pastreaza perimetrul extern al cladirii vechi datorita reglementarilor urbanistice, in timp ce interiorul a fost modificat in totalitate. Un nou volum arhitectural strabate spatiul disponibil si il imparte intr-o serie de spatii cu functiuni diferite. Zonele private sunt definite volumetric in cadrul structurii si sunt optimizate ca spatii de locuit, fiecare cu propriul acces, atmosfera, identitate, folosinta si dimensiuni. Zonele publice au fost plasate in spatiile interstitiale din jurul structurii, fiind definite de natura evenimentelor organizate aici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat