Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Teatrul Amphion

Teatrul Amphion

    Teatrul Amphion din Doetinchem, Olanda, proiectat de arhitectii firmei Mecanoo Architecten, ia locul cladirii vechi din anii 70 ce trebuia inlocuita. Finisajul fatadelor este intrerupt de jocul ferestrelor patrate, de diferite dimensiuni, presarate pe fatade dupa o ordine ascunsa. Accesul in teatru prin curtea interioara ia rolul covorului rosu. Accente de culoare rosie marcheaza astfel intrarea, cafeneaua teatrului si intrarea in culise. O scara grandioasa te conduce in spatiul central de intalnire, cafeneaua, din care sunt accesibile cele patru foaiere, sala mare de 860 de locuri si sala mica de teatru, de 300 de locuri. In interior, tiparul ferestrelor creaza compozitii surprinzatoare, oferind identitate fiecarui spatiu.
   Sala mare de teatru este asemenea unei comori ascunse in interiorul cladirii. Doar turnul esterior tradeaza prezenta auditoriumului. Nuantele de rosu folosite sugereaza o reminiscenta a vechilor sali de teatru. Cele trei balcoane ce inconjoara sala aseaza spectatorii aproape de scena, oferind o perspectiva buna asupra ei din orice punct al salii.
    Sala mica de teatru este o replica aproape identica a salii din vechiul teatru Amphion. Intre cele doua sali aflate la acelasi nivel, proiectul a prevazut un spatiu imens de depozitare, de incarcare si descarcare a materialelor necesare, ce poate gazdui temporar aranjamente de scena, ce pot fi mutate chiar si intre scenele celor doua sali.
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: PhyllisPailm (Feb, Tue 14, 2017 / 12:56)
wh0cd606670 [url=http://prednisolone.us.com/]cheap prednisolone[/url] [url=http://cleocin.club/]cleocin online[/url]
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat