Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Resedinta Maree Basse

Resedinta Maree Basse

    Aflata in Cap-a-l’Aigle, in splendida regiune Charlevoix din Quebec, Canada, resedinta Maree Basse face parte dintr-un proiect de dezvoltare rezidentiala. Proiectul promoveaza arhitectura contemporana in mijlocul naturii si a peisajelor oferite de raul St. Lawrence si de formele de relief ale regiunii.
    Conceptul propus de arhitectii MU Architects se invarte in jurul a doua volume decentrate, cu o pozitionare optima pentru a profita de lumina naturala si de punctele de interes ale peisajului. Volumele par a lua nastere din vegetatia padurii, fiind proiectate mai departe spre raul ST. Lawrence. Unghiul format de cele doua constructii gazduieste o terasa privata la nivelul inferior.
    La prima vedere, casa pare simpla si misterioasa. Pe masura ce inaintezi pe sit, printre cele doua volume este dezvaluita o perspectiva exceptionala. Acest „observator” este de fapt un acoperis verde sub care se intinde vasta resedinta. Volumele superioare, aparent izolate, gazduiesc dormitoarele si baile. Ele sunt legate de volumul inferior, deschis prin peretii din sticla, ce cuprinde zonele de zi ale resedintei.
    In centrul casei, scara arhitecturala se comporta asemenea unui pivot pentru axele principale ale compozitiei. Living-ul, locul de luat masa si bucataria sunt legate de circulatia scarii, un semnal vizual prezent in toate perspectivele. Pardoseala din beton si peretii fundatiei au pastrat aspectul dur al materialului contrastant cu tavanul din lemn de cedru.
    Casa de 300 de metri patrati este insotita de o terasa cu suprafata de 185 mp, o plaja artificiala ce extinde interiorul spre peisajul raului, marcata de roci mari si trunchiuri de copaci ce par sa fi fost purtati de maree.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat