Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Tavanul sculptural al casei hexagonale din Toyota, Japonia

Tavanul sculptural al casei hexagonale din Toyota, Japonia

    Sipci din lemn, suspendate de tavan, arunca umbre asemenea unui cadran solar in livingul acestei case hexagonale din Toyota, Japonia, proiectata de Katsutoshi Sasaki.
    Numarul laturilor a fost stabilit dupa un studiu al relatiei cu mediul exterior si al fiecarei incaperi. Spatiile libere ramase intre constructie si limitele sitului gazduiesc gradina familiei, un spatiu auxiliar spalatoriei, o curte mica, privata, si locul de parcare cu spatiu de depozitare adiacent accesului in casa.
    Forma impusa de aceste necesitati si de accesul luminii naturale din diferite directii a dictat mai departe compartimentarea interioara. Livingul reprezinta nucleul casei, in timp ce bucataria, dormitorul oaspetilor, spalatoria, baia si grupul sanitar urmaresc perimetrul cuprins intre living si peretii exteriori. Mezaninul casei incercuieste la randul lui livingul. Placaje din lemn, modulare, delimiteaza spatiile de dormit ale copiilor, biroul, dressingul si baia de la nivelul superior.
    Planul propus si ferestrele mezaninului asezate sub acoperis capteaza lumina naturala pe intregul parcurs al zilei. Tranzitia delicata a soarelui, pusa in evidenta prin structura verticala din sipci a tavanului, exprima bogatia si fluxul timpului, starnind sensibilitatea tipic japoneza a locuitorilor casei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Dezeen

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat