Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Centrul pentru educatie. Nyanza, Ruanda

Centrul pentru educatie. Nyanza, Ruanda

    Centrul pentru educatie din Nyanza, Ruanda, a fost construit din materiale locale si cu forta de munca locala, pentru a satisface mai multe nevoi ale comunitatii. Proiectata de Dominikus Stark Architekten, cladirea este compusa din volume simple si materiale precum: caramizi din argila, impletitura de rachita si papirus, aranjate pe mai multe straturi intr-o maniera contemporana.
    Fatada exterioara a complexului este foarte bine protejata si inchisa. Singurele spatii accesibile din directia drumului de acces sunt: o cafenea si o sala de internet. Complexul gazduieste o librarie, laboratoare, sali de clasa si un spatiu larg, deschis, folosit drept cantina sau pentru evenimente sociale private. Dorinta initiala a fost de a crea un centru social si pentru educatie pentru cele doua orase intre care este situat.
    Curtea interioara este delimitata de un portic inchis de panouri din impletitura de rachita si pereti de sticla. Rolul sau este de a proteja interioarele de razele directe ale soarelui, pastrandu-se un climat confortabil in interior cu ajutorul masei peretilor de caramida si a ventilatiei naturale create prin panourile de rachita. Deschideri mici, pozitionate in partea superioara a peretilor, permit aerului cald sa iasa in exterior. Tavanul interioarelor este realizat din radacini de papirus, o solutie robusta ce inlocuieste lemnul greu de gasit in zona. Acoperisul colecteaza apele pluviale, suplimentand necesarul de apa folosit in complex.

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat