Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Centrul pentru vizitatori Niyang River

Centrul pentru vizitatori Niyang River

    Firma de arhitectura Standard Architecture din Beijing sustine cultura tibetana, incorporand materiale locale si tehnici de constructie traditionale in proiectele lor ce nu au ramas fara recunoastere. Arhitectii au castigat premiul international "Architecture in Stone 2011" pentru proiectul Centrului pentru vizitatori Niyang River si alte doua cladiri din Tibet.
    Finalizat in luna iunie a acestui an, Centrul pentru vizitatori are o structura geometrica deschisa, construita cu piatra din surse locale. Centrul este un portal spre diferitele activitati turistice gazduite in zona.
    Cladirea minimalista din piatra este construita pe o fundatie din beton armat si acoperita cu argila “aga”, un bun izolator termic si hidrofug folosit des in arhitectura vernaculara tibetana. Este folositor si pentru formarea jgheaburilor, asigurand drenajul acoperisului imbracat in gazon. Geometria unica aduce un tribut peisajului inconjurator alcatuit din munti, rauri si canioane. Cele patru puncte de acces in centru sunt organizate in jurul unei curti interioare imediate. In final, ca respect fata de Palatul Potala din Lhasa, arhitectii au ales o vopsea alba pentru suprafetele exterioare, acordand constructiei un aspect rustic si contemporan in acelasi timp.

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat