Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Orasul ecologic

Orasul ecologic

    Proiectele urbane din Australia au scopul de a ridica procentul populatiei urbane la 95 %, pana in anul 2015.
    Christie Walk, un proiect dezvoltat in centrul orasului Adelaide, este un experiment menit sa demonstreze calitatea locuirii intr-un ambient caracterizat de constructii ecologice si densitate urbana. Rezultatul este constructia a 27 de case ecologice. Complexul foloseste o strategie pentru sporirea sanatatii locuitorilor si eficienta cladirilor, prin exploatarea metodelor de autosustinere si furnizarea multor spatii in aer liber pe suprafete mici de teren. Proiectul demonstreaza avantajele caselor ecologice intr-o comunitate, prin crearea unui mediu generos in vegetatie si placut pentru plimbarile in aer liber.
Proiectul a fost dezvoltat pentru prima oara acum un deceniu, pentru Urban Ecology Australia, controlat de firma de arhitectura Ecopolis, ca un punct de pornire pentru un mai mare proiect de dezvoltare.
    Peretii caselor sunt construiti din ciment cu cenusa de carbune pentru reglarea temperaturii, exceptand patru case construite din paleti de paie. Materiale naturale, reciclate, sunt folosite in proiecte, oferind un aer eclectic si organic cladirilor. Orientarea loturilor pe directia est-vest asigura racirea si incalzirea pasiva a interioarelor, exploatarea la maxim a panourilor solare si fotovoltaice. Ventilatia naturala este sustinuta de vegetatia plantata pe laturile de nord a loturilor. Gradinile acoperisurilor si cele de la nivelul terenului sunt hranite cu apa pluviala, asigurand apa menajera din interiorul caselor. Metodele de autosustinere asigura reducerea consumului rezidentilor cu 50 %.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat