Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Stadionul olimpic Velodrome. Londra

Stadionul olimpic Velodrome. Londra

    Constructia stadionului olimpic Velodrome din Londra a fost finalizata, oferind linii clare si tehnologii de sustenabilitate prin designul conceput de firma de arhitectura Hopkins Architects. Stadionul este unul dintre cele cinci proiecte mari ce urmeaza sa gazduiasca jocurile olimpice din 2012. Avand sisteme naturale de ventilatie integrate in design, de captare a apei si a energiei solare, constructia devine o declaratie a designului ecologic la o scara mai mare.
    Proiectul a implicat un ansamblu usor de construit, din materiale de constructie usoare, profitand de resursele naturale disponibile pentru a functiona asemenea unui mecanism intreg, elegant si calibrat. Acoperisul alb este format dintr-o retea de cabluri sustinute de structura perimetrala din otel. Principalul sau rol este de a refracta razele solare pe durata evenimentelor din timpul zilei, reducand considerabil eforturile de pastrare a temperaturilor la un nivel confortabil. Placile de finisaj exterior din cedru sunt perforate pentru a permite aerului sa circule in spatiile interioare. Curenti de aer strabat cele 6000 de locuri, inlocuind aerul cald cu aer proaspat transportat de la nivelul terenului. Apa pluviala este colectata in mecanismele acoperisului si transformata in apa menajara.
    Pista de biciclete va fi cea mai rapida din lume si mai mult, proiectata pentru a tine departe de concurenti zgomotul generat de suporterii din tribune.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat