Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Teatrul din paie. Tallinn

Teatrul din paie. Tallinn

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Teatrul din paie este un obiect arhitectural care se afla la granita vaga dintre un spatiu pur functional si un obiect de arta. Arhitectii biroului Salto Architects au proiectat acest teatru de vara temporar din Tallinn, Estonia. Constructia va sta in picioare timp de sase luni, celebrand statutul orasului Tallinn, de capitala culturala a Europei a anului 2011.
    Teatrul a fost ridicat pe varful unui deal fortificat, unde bastionul Skoone este una dintre cele mai bine pastrate fortificatii baroce ale capitalei. La inceputul secolului XX acesta a avut functiunea unei gradini publice, urmand ca in timpul regimului sovietic sa fie folosit ca teatru de vara si parc, un spatiu de recreatie pentru trupele navale sovietice. Insa in ultimii 20 de ani situl a devenit neglijat. Teatrul din paie are rolul de a recunoaste si de a reactualiza locatia, readucand la viata o veche functiune a ei.
    Volumul principal al teatrului se afla pe locul exact al fostului teatru sovietic. Un sir lung de trepte intr-un spatiu acoperit reprezinta accesul in sala de teatru. Constructia este inconjurata de serie de functiuni recreative: tenis de masa, o tabla de sah hiperbolizata si balansoare.
    Aspectul dramatic al teatrului a luat nastere din contextul sitului istoric, cu balotii de paie vopsiti in negru si articulatiile acoperisului in panta. Ansamblul a reprezentat o ocazie unica de a folosi paiele ca material de constructie in ridicarea unei cladiri de dimensiuni mari cu destinatie publica. Fiind o constructie temporara, materialul nu a fost tratat conform normelor impuse, fiind pastrat intact pentru a crea o experienta tactila si pentru a accentua simbolul ciclului de viata al materialului ecologic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat