Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Reinterpretarea apartamentului cabana

Reinterpretarea apartamentului cabana

    Echipa de designeri H2O Architects a fost invitata sa regandeasca organizarea apartamentului din statiunea de ski Menuires, Franta. Apartamentul se afla in capatul unei cladiri construite in anul 1965, cu o dubla orientare care nu a fost pusa in valoare de compatimentarea originala, prea segmentata. Cererea beneficiarilor a fost de a realiza imposibilul: marirea spatiului din living fara nicio interventie asupra structurii, crearea a doua bai in locul celei existente, pastrarea numarului de paturi, 8 in doar cei 55 de metri patrati si toate acestea in conditiile pastrarii circulatiilor separate pentru fiecare destinatie.
    Pentru a mari spatiul ingust al apartamentului, arhitectii au ales sa inverseze modul de abordare al acestuia. In loc sa incadreze piesele de mobilier in apartament, acestia au decis sa incadreze apartamentul in mobilier. O piesa mare din lemn, curbata, traverseaza intregul spatiu, conecteaza toate functiunile, creeaza un living spatios si deschide interiorul catre vederile panoramice ale muntilor. Acest perete-mobilier incorporeaza toate necesitatile cotidiene, legate intre ele: un loc de relaxare, spatii de depozitare, paturi suprapuse, un spatiu destinat lecturarii si bucataria pusa spate in spate cu baia. Acest element defineste spatiul, il elibereaza si scoate in evidenta principalele functiuni ale acestuia.
    Al doilea sistem asigura intimitatea zonelor de dormit cu ajutorul draperiilor care se pot retrage in peretele central existent. Atmosfera spatiului este inspirata din imaginea muntelui si a cabanelor montane, interpretata intr-o maniera contemporana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Archdaily
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat