Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Capela apusului. Mexic

Capela apusului. Mexic

    Mausoleul din Acapulco, Mexic, numit si “capela apusului”, a fost proiectat de firma de arhitectura mexicana Bunker Arquitectura.
    Tema proiectului a fost expusa intr-un mod simplist. Clientul a cerut doar ca mausoleul sa beneficieze de perspectivele peisajului inconjurator, crucea altarului sa fie pozitionata in fata soarelui – desi acest lucru este posibil doar de doua ori pe an, in timpul echinoctiilor – si nu in ultimul rand, criptele sa fie organizate in jurul capelei. Doua elemente obstructionau obiectivele: vegetatia bogata si o stanca imensa ce bloca orientarea spre apus. Inlaturarea obstacolului – stanca - prin explozie controlata, a fost exclusa din discutie din motive etice, spirituale, ecologice si evident economice. Astfel, solutia adoptata a constat in ridicarea capelei de la nivelul terenului cu cel putin cinci metri. Pentru a minimaliza impactul asupra sitului, arhitectii au redus amprenta la sol la jumatate din suprafata etajului superior.
    Peisajul deluros din Acapulco este format in preponderenta din roci de granit. In incercarea de a mima peisajul, arhitectii s-au straduit sa proiecteze o capela ce se aseamana cu o roca de granit integrata in peisaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat