Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Centrul sportiv Universiade

Centrul sportiv Universiade

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Centrul sportiv Universiade a gazduit in perioada 12 – 23 August competitia World University Games, care a avut loc in Shenzhen, sudul Chinei. Concursul international pentru desemnarea proiectului castigator a fost castigat, in anul 2006, de firma de arhitectura GMP Architekten – von Gerkan, Marg and Partners. Centrul sportiv cuprinde un stadion, o sala multifunctionala si un bazin olimpic de inot, capabile sa gazduiasca al doilea cel mai mare eveniment multisportiv din lume dupa numarul de atleti participanti, proveniti din mediile universitare.
    Conceptul proiectului reflecta aspectul ondulat al peisajului natural, inconjurator, si genereaza un dialog ce reflecta filozofia chineza asupra naturii. Structura ansamblelor, inalta de pana la 65 metri, este compusa din cochilii de forma prismatica formate din fete triunghiulare, forma cristalina a acestora fiind accentuala de iluminarea fatadelor translucide pe timpul noptii. Un lac artificial leaga stadionul de sala multifunctionala pozitionata in nord si de bazinul de inot rectangulat din vestul ansamblului. Accesul in centrul sportiv este asigurat de o promenada inaltata peste lac.
    Stadionul principal indeplineste cerintele unui eveniment sportiv international cu o capacitate de 60 000 de locuri. Sala multifunctionala, proiectata pentru sporturi de interior, asigura 18 000 de locuri, in timp ce bazinul olimpic are 3000 de scaune organizate in doua standuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat