Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Lumea are acum 100 de zgarie-nori cu inaltimea de peste 300 metri

Lumea are acum 100 de zgarie-nori cu inaltimea de peste 300 metri

    Dupa recenta finalizare a constructiei Park Avenue 432 din New York, Consiliul de Habitat Urban si Cladiri Inalte (CTBUH) a anuntat ca acum exista, in lume, 100 de cladiri foarte inalte, zgarie-nori cu inaltimea de peste 300 metri. Majoritatea acestora se afla in Asia si in Orientul Mijlociu, oglindind trendurile in constructii din ultima decada. Dubai este fruntas, cu 18 cladiri foarte inalte, in timp ce New York se situeaza pe locul 2 cu un total de 7 cladiri, printre care si Park Avenue 432.
   Masurand 425,5 metri inaltime, Park Avenue este cea mai inalta cladire rezidentiala din lume, fiind totodata situat pe locul 14 din totalul zgarie-norilor. Impresioneaza nu numai prin inaltime, ci si prin silueta ingusta, fiind reprezentant al tipologiei cladirilor “superslim”, tipologie existenta datorita avansarii tehnologiei in rezistenta laterala a constructiilor. Astfel de constructii au prevalenta in zone cu densitate ridicata a populatiei, cum este si New York-ul, unde spatiul limitat de construit cat si cererea de constructii luxoase le justifica proiectarea.
   Din anul 2010 pana in 2015, industria structurilor foarte inalte a luat amploare, numarul cladirilor s-a dublat de la 50 la 100, urmand ca alte peste 100 de cladiri sa fie finalizate in urmatorii 5 ani. Odata cu popularitatea acestui tip de constructii, atentia s-a indreptat inspre structurile mega-inalte, de peste 600 metri. Un exemplu este Jeddah Tower care, odata finisat, va deveni cea mai inalta cladire din lume, avand inaltimea de un kilometru. In prezent, doar 3 astfel de proiecte au fost finisate, insa numarul lor se va dubla odata ce Jeddah Tower si inca 3 alte proiecte asemanatoare vor fi construite.

Mai multe informatii pe CTBUH

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat