Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Magazinul Denimdenim din Bali, Indonezia

Magazinul Denimdenim din Bali, Indonezia

    Amenajat intr-o zona comerciala din Bali, Indonezia, noul magazin Denimdenim atrage atentia trecatorilor. Arhitectii Word of Mouth Architecture au renovat o cladire P + 1 cu amprenta la sol de 60 de metri patrati, simtind nevoia de a manipula fatada principala si de a crea o prezenta puternica in ambianta strazii. Noul magazin face parte dintr-un lant deja prezent pe insula, insa datorita locatiei exclusiviste – una dintre cele mai cautate strazi comerciale din Bali – clientii au cerut un design aparte, care sa urmeze o noua directie a brandului. Astfel, designul adopta elemente din paleta materialelor industriale prezente in amenajarile standard ale brandului si cauta in acelasi timp un look nou prin utilizarea elemntelor grafice si a materialelor reciclate.
    Natura “masculina” a magazinelor existente este dusa mai departe prin formele puternice arhitecturale. Magazinul are o prezenta impunatoare si lasa impresia ca este construit din doua cuburi suprapuse si rotite in jurul axei centrale. Forma lor este data de structura metalica neagra, inchisa cu o retea de plase umplute cu mii de doze reciclate. Panourile formate de cutiile din aluminiu asigura protectia solara si reprezinta suportul pentru plantele agatatoare ce urmeaza sa imbrace fatada.
    Suprafata mica a magazinului a impus o abordare atenta a spatialitatii interiorului. Arhitectii au creat o supanta in centrul magazinului, dand nastere unui spatiu mare cu inaltimea dubla, umplut de lumina naturala. O “lustra” improvizata din mai multe obiecte este elementul dominant al golului, folosit deasemenea pentru expunerea articolelor. Peretii imbracati in oglinzi maresc perceptia supantei si a luminii naturale aduse prin intermediul acesteia.
Paleta de culori si materiale creata de finisajele din beton, lemn de teak reciclat, otel negru si dozele reciclate, leaga spatiul interior de cel exterior.     Elementele grafice desenate in interior ilustreaza citate celebre, manipulate pentru a reda filozofia brandului. Ele au rolul si de a ascunde spatiile de depozitare din spatele receptiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat