Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Microhidrocentrale in Romania - un viitor cu investitii de 130 mil. euro

Microhidrocentrale in Romania - un viitor cu investitii de 130 mil. euro
   Microhidrocentrale in Romania - un viitor cu investitii de peste 130 milioane de euro 

     Hidroenergia are o traditie lunga în România si acopera o mare parte din necesarul de energie. Compania de stat Hidroelectrica si-a propus pentru urmatorii ani sa investeasca peste 130 milioane de euro în constructia de microhidrocentrale. Scopul acestor investitii este de a beneficia de schema de sprijin prin certificate verzi acordata producatorilor de energie din surse regenerabile, de catre stat. Pentru a sprijini atingerea acestui scop REECO revine cu cea de-a V-a editie a ENREG ENERGIA REGENERABILA®, cel mai mare târg de energie regenerabila si eficienta energetica din triunghiul de frontiera România-Ungaria-Serbia, între 6-8 martie 2013, la Expo Arad International.

    Sistemul de certificate verzi este forma de ajutor acordat de catre stat companiilor care investesc în energie regenerabila. Pentru a primi certificate verzi hidrocentralele trebuie sa aiba o putere instalata mai mica de 10 MW. Pâna în 2016
Hidroelectrica va finaliza mai multe unitati în judetul Hunedoara, iar Societatea Electroprecizia va investi peste 3 milioane de Euro pentru realizarea unei microhidrocentrale alimentate din acumularea Târlung-Sacele. Aceasta face parte dintr-un proiect de dezvoltare durabil al zonei si va avea efecte pe mai multe planuri: crearea de noi locuri de munca, protectia mediului, asigurarea cresterii securitatii alimentarii cu apa potabila. Toate acestea vor conduce în final la obtinerea de energie electrica nepoluanta, din surse regenerabile.

    Informarea investitorilor despre statutul actual, reglementarile si posibilitatile de finantare pentru microhidrocentralele din regiunea de sud-est a Europei a devenit o necesitate. Prin urmare, A V-a conferinta internationala : Microhidrocentrale – prezent si viitor în România pastreaz traditia din ultimii ani si va aduce sub acelasi acoperis experti si persoane din domeniul microhidroenergiei din România si Europa. În cadrul conferintei se vor dezbate tematici de interes pentru investitorii în acest domeniu, printre care: minimizarea impactului microhidrocentralelor asupra mediului, baza de date cu companii din domeniul microhidrocentralelor, legislatia din domeniul microhidrocentralelor, managementul proiectelor de microhidrocentrale; experiente ale investitorilor, dezvoltatorilor, constructorilor si furnizorilor de echipamente pentru microhidrocentrale si piata proiectelor de microhidrocentrale.

    In paralel, târgul va gazdui peste 100 expozanti din 12 tari de pe 3 continente, care isi vor prezenta produsele si serviciile pe o suprafa de 2500 m² si se bucura de sustinerea unor parteneri ca Asociatia Româna pentru Microhidroenergie - ARmHE. Tematicile prezente la târg sunt: energie solara, biomasa, hidroenergie, pompe de caldura, energie geotermala si eficienta energetica în constructii si renovari si multe altele.

    Pâna în prezent evenimentul este sponsorizat de 7 companii importante din sectorul energiei solare: ET Solar, Hategan Low Office, IDEEMASUN, Meca Solar împreuna cu Proinso, Productie Energie Verde, Rödl & Partner si Solanna Investment.

 

Pentru mai multe informatii despre ENREG ENERGIA REGENERABILA®, puteti vizita website-ul târgului www.enreg-expo.com sau www.asociatiamhc.ro

Contact si informatii:

REECO RO Expozitii S.R.L.
B-dul. Revolutiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad
Tel: +40 (0) 257-23099 9
Fax: +40 (0) 257-23099 8
info@reeco.ro www.reeco.ro

Despre Grupul REECO: Organizatorul, REECO RO Expozitii, face parte din Grupul REECO cu firma mama în Germania si filiale în Salzburg, Austria, Varsovia, Polonia, Budapesta, Ungaria si Arad, România. Din 1997, aproximativ 50.000 de experti din 70 tari participa la târgurile si conferintele organizate de REECO. Gasiti mai multe detalii pe www.energy-server.com.

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat