Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Muzeul de istorie naturala din Shanghai

Muzeul de istorie naturala din Shanghai

    Mult asteptatul Muzeu de istorie naturala, proiectat de Perkins + Will, a fost inaugurat in Shanghai. Muzeul ofera vizitatorilor oportunitatea de a explora lumea naturala prin expunerea a peste 10 000 de artefacte din cele sapte continente. Constructia include spatii de expozitii, un cinema 4D, o gradina exterioara, expozitionala, si un atrium inalt de 30 de metri care intampina vizitatorii cu lumina naturala adusa in abundenta prin peretele din sticla inspirat din structura celulara a plantelor si a animalelor.
    Volumetria generala a muzeului si organizarea acestuia sugereaza forma cochiliei de nautilus, una dintre cele mai pure forme geometrice intalnite in natura. Elemente naturale sunt raspandite pe fatadele constructiei: peretele celular, peretele verde pozitionat in estul constructiei, simbolizand vegetatia pamantului si peretele de piatra, care sugereaza activitatea placilor tectonice si peretii canioanelor erodati de rauri.
    “Utilizarea referintelor culturale gasite in gradinile traditionale chinezesti au reprezentat cheia designului”, a declarat directorul de design Ralph Johnson. “Prin integrarea acestuia in sit, muzeul reprezinta armonia dintre om si natura si este o abstractizare a elementelor de baza ce apartin artei si designului chinezesc.”
    Muzeul este o cladire bioclimatica, cu o anvelopa inteligenta care sporeste lumina naturala si minimalizeaza caldura provenita de la soare. Curtea ovala asigura racirea pasiva prin evaporarea apei in timp ce temperaturile interioare sunt controlate prin sisteme geotermice, folosind caldura din adancimea pamantului pentru incalzirea sau racirea spatiilor. Apele pluviale sunt colectate de acoperisul verde si depozitate in apa curtii ovale. Toate sistemele folosite fac parte din exponate, explicand istoria muzeului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Archdaily

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat