Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Muzeul national MAXXI

Muzeul national MAXXI

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Arhitecta Zaha Hadid se afla in spatele proiectului muzeului national MAXXI, primul muzeu de arta contemporana din Italia. Ea spune despre proiect: “Un lucru interesant despre muzeul din Roma este faptul ca el nu mai este un obiect, este mai degraba un teren, lucru care sugereaza ca multe programe pot fi incluse aici. El nu mai este un muzeu, este un centru.” Astfel, constructia gazduieste de fapt doua muzee: muzeul de arta MAXXI si muzeul de arhitectura MAXXI.
    Ansamblul se dezvolta pe orizontala in comparatie cu cladirile rezidentiale inalte ce inconjoara situl. Structura geometrica a proiectului este aliniata dupa doua axe, generand o volumetrie complexa. Linii sinusoidale armonizeaza volumetria si fac legatura intre cele doua axe urbane al sitului. Muzeul isi protejeaza continutul prin peretii exteriori solizi dar in acelasi timp te invita in interior, intr-un spatiu dens si continuu care se dezvolta pe trei nivele, legate intre ele de treceri si pasarele. Prin acoperisul de sticla, lumina naturala inunda spatiile interioare definite de peretii galeriilor de expozitie.
    Integrarea proiectului in tesatura urbana a orasului este facuta posibila de solutia arhitecturala aleasa, aceea de a dezvolta un campus urban in defavoarea unei cladiri “inchise”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat