Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Oficiu postal victorian transformat intr-un apartament

Oficiu postal victorian transformat intr-un apartament

    Oficiul postal victorian din centrul Londrei a fost transformat intr-un apartament de catre arhitectii studioului britanic 1508 London. Angajati de catre un colectionar de arta, arhitectii au proiectat un interior cu impacte vizuale puternice, pastrand caldura spatiului in care urmau a fi expuse operele de arta ale beneficiarului.
    Incaperile mici au fost organizate pe o singura latura a spatiului, facand loc zonelor de zi cu inaltimea dubla a tavanului. Materialele dure, naturale, au fost selectate si manufacturiate cu grija, pentru a oferi adancime si bogatie texturilor. Panouri metalice imbatranite chimic imbraca vestibulul cu inaltimea dubla a tavanului si creeaza o receptie primitoare. Casa scarii, finisata cu panouri perforate din otel negru, pare sa pluteasca in apropierea intrarii si genereaza legatura dintre cele doua volume interioare, reprezentand in sine un element puternic al designului interior.
    Obloanele interioare din beton au fost adaugate pentru a proteja dormitoarele apartamentului. Sutele de lentile acrilice ce strapung anvelopa din beton au fost pozitionate cu scopul de a amplifica lumina si perspectivele interioare, punand in evidenta programul mezaninului de la nivelul intrarii. Usile din beton de la nivelul mezaninului se deschid catre living, transformand fatadele volumului interior si relatiile spatiale in diferite momente ale zilei si prin modalitati diferite de utilizare.
    Impactul interiorului este insotit de caldura spatiului relaxant si intrigant, potrivit pentru expunerea armonioasa a pieselor de arta ale beneficiarului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Dezeen
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat