Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Patru designeri romani se afla printre castigatorii Editiei 2014-2015 a celei mai mari competitii de design din lume A' Design Award and Competition

Patru designeri romani se afla printre castigatorii Editiei 2014-2015 a celei mai mari competitii de design din lume A' Design Award and Competition

    Printre cei 836 de câştigători din 83 de ţări ai ediţiei A’ Design Award and Competition 2014 – 2015 se află 4 designeri români: Cristian Stancu, Dragoş Motica, Sebastian Popa şi Mădălin Gheorghe. Designurile câştigătoare au fost premiate de un juriu de 70 de experţi în artă şi industrie din cele peste 15.000 de proiecte înscrise în 89 de categorii diferite de design.
    Datorită numărului de țări participante și al categoriilor de concurs, A' Design Awards and Competition este cea mai mare competiţie de design la nivel internaţional, care onorează proiecte exemplare de design din întreaga lume şi aduce împreună designeri, arhitecţi, artişti, branduri şi companii de pe 5 continente sub același acoperiș.Premiile A’ Design Award sunt acordate pe 5 iveluri de distincție: platină, aur, argint, bronz și fier în categorii care cuprind designul spațial şi industrial, comunicare, modă, tehnologie și designul de sistem.


    Cristian Stancu şi cutia de bere
    Designerul Cristian Stancu, fondatorul agenţiei Remark Studio, a primit aur (Golden A’ Design Award) pentru proiectul Volksbier la categoria Design de ambalaj, un prestigios premiu acordat unui procent de 3% dintre designerii participanţi.
    Cutia de bere creată de Cristian Stancu în colaborare cu designerul Viorel Rusu seamănă izbitor cu o halbă tradiționalăde bere. „Scopul este de a oferi consumatorilor sentimentul tradițional și bucuria de a bea cu prietenii. Un alt beneficiu pe care îl luăm în considerare este impactul mare pe raft al produsului”, a declarat designerul român laureat.
    Mai multe informaţii şi imagini la adresa:
https://competition.adesignaward.com/design.php?ID=36594

    Motica Dragoş şi lampa care se sparge
    Designerul Motica Dragoş a primi taur (Golden A’ Design Award) pentru proiectul Slash Lamp realizat pentru Ubikubi, la categoria Design personalizat în ediţie limitată. Lampa făcută din beton şi plută vine cu un accesoriu special pentru a fi spartă, care nu este obligatoriu de folosit.
    „Lampa este un obiect care oferă șansa de a alege. O alegere subiectivă și personală. Principala intenție a acestui obiect a fost de a provoca și de a stabili o relație personală între lampă și utilizatorul ei final, făcându-l mai „valoros” și dându-i posibilitatea de a alege între a-l sparge sau o lăsa intactă,” îşi explică conceptul designerul laureat.
    Pentru a vedea cum se personalizează această lampă prin spargere, urmăriţi:
https://vimeo.com/100428174.  Mai multe informaţii şi imagini la adresa:
https://competition.adesignaward.com/design-image.php?y=2014&design=38862

 

    Sebastian POPA şi Lumânarea Ardora pentru romantici
    Designerul Sebastian Popa a fost laureat cu bronz pentru proiectul Ardora Candle la categoria Design pentru Materiale de artă, birotice şi cadouri, o categorie cu o concurenţă impresionantă la nivel internaţional. Ardora arată ca o lumânare obișnuită, dar, de fapt, este foarte specială. Pe măsură ce se topește, îşi descoperă caracterul metaforic de simbol al dragostei, fiind un cadou perfect pentru persoana iubită.
    „În cadrul acestui proiect, am vrut să mă joc cu conceptul de percepție. Am încercat să-mi imaginez cum ar reacționa o persoană care a primit acest obiect cadou. Intenția a fost de a oferi o surpriză printr-un obiect care altfel este considerat a fi banal”, afirmă Sebastian Popa despre conceptul său câştigător.
    Mai multe informaţii şi imagini la adresa:
https://competition.adesignaward.com/design.php?ID=38405

 

    Mădălin Gheorghe şi măsuţa de cafea Primo
    Designerul Mădălin Gheorghe este laureat cu bronz pentru măsuţele de cafea Primo, un proiect pentru Simplexio, la categoria Design parametric, algoritmic şi generativ. Mădălin Gheorghe a creat o serie de măsuţie de cafea personalizate, care combină principiile de proiectare generative cu sistemele flexibile de fabricație asistată de calculator.
    „Geometria complicată derivă dintr-un algoritm de partiționare a spațiului numit Voronoi, care se ocupă cu mijloace de agregare a materiei la nivel celular în natură. Pentru a produce această formă, proiectantul introduce instrucțiuni matematice într-un calculator şi lasă programul să genereze forma. Piesele sunt apoi tăiate cu laser, asamblate într-o manieră de piere origami, sudate manual și acoperite cu pulbere”, explică designerul laureat.
    Mai multe informaţii şi imagini la adresa:
https://competition.adesignaward.com/design.php?ID=40152

    Pasionaţii de design din întreaga lume sunt invitaţi să descopere galeria completă a câştigătorilor, care prezintă toate designurile de top din ediţia 2014 – 2015 a competiției şi interviuri cu designerii câştigători.


    Ediţia 2014 – 2015 a celei mai mari competiţii de design s-a încheiat, însă înscrierile la competiţia din 2016 sunt acum deschise.
    Designerii, artiştii arhitecţii interesaţi şi companiile din domeniu pot să se înregistreze și să-şi prezinte proiectele originale din ultimii 10 ani pe
http://www.premiulpentrudesign.com//#register. Pe lângă prestigiosul trofeu A’ Design, câştigătorii beneficiază gratuit de o expoziţia fizică şi virtuală a proiectelor, includerea în anuarul competiţiei – oferit gratuit reprezentanţilor de presă acreditaţi şi companiilor de profil, precum şi de o amplă campanie de PR şi de servicii de consultanţă şi mediere în design.


    A’ DESIGN AWARD – MARCĂ A EXCELENŢEI ŞI A SUCCESULUI
    Obiectivul principal al A’ Design Award and Competition este de a promova lucrările şi activitatea participanţilor premiaţi – arhitecţi, designeri, ingineri şi companii – prin campanii personalizate de publicitate şi prin conectarea acestora cu jucătorii-cheie ai industriei, cu scopul de a contribui la dezvoltarea ideilor inovatoare şi excepţionale, indiferent de stadiul acestora (prototip sau finalizat). Scopul final al A’ Design Awards este de a stimula designerii și branduri din toată lumea să creeze produse și proiecte superioare de care să beneficieze întreaga societate.
    Titlul de câştigator al unui premiu A’ Design este o marcă a excelenţei în design, recunoscută la nivel internaţional, care atrage atenţia profesioniştilor din domeniile conexe.A’ Design Award & Competition a fost creat pentru promova și recunoaște cele mai bune lucrări de design din toate țările și din toate disciplinele creative.
    Prin distincţia A’ Design acordată pentru a celebra lucrările de design premiate, A’ Design Award & Competition promite faimă, prestigiu, publicitate şi recunoaştere internaţională tuturor câştigătorilor A’ Design Award. Logo-ul „A’ Design Award Winner”, oferit tututror designurilor premiate, înseamnă designuri originale, funcționale și eficiente. În fiecare an, proiectele care se concentrează pe inovație, tehnologie, design şi creativitate sunt premiate cu A' Design Award.
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: 05JZ3J5XRpu (Jul, Sat 23, 2016 / 20:38)
Superbly ilnmuinatilg data here, thanks! http://acpedxbovz.com [url=http://etddwsrdhb.com]etddwsrdhb[/url] [link=http://jvmyiu.com]jvmyiu[/link]
Nume: k0mXPk0b9B (Jul, Sat 23, 2016 / 12:11)
This site is like a clrmoaoss, except I don't hate it. lol
Nume: grQXyr4dEk (Jul, Wed 20, 2016 / 19:53)
You've really helped me unrdsetand the issues. Thanks.
Nume: FI6WH7dxe (Jul, Wed 20, 2016 / 07:42)
That's an innelligett answer to a difficult question xxx
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat