Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Primaria din Baeza, sudul Spaniei

Primaria din Baeza, sudul Spaniei

    Proiectul de renovare al primariei din Baeza, sudul Spaniei, a fost interpretat asemenea unei unitati de durata, asemenea unui proces constant de schimbare, in care noul design a fost considerat ultimul strat de „sedimente” pe care cladirea istorica l-a creat in timp. Arhitectii Viar Estudio sunt autorii proiectului de renovare si de extindere al cladirii istorice din Baeza, construita in secolul XVI.
    Arhitectura cladirilor istorice este bazata pe suprapuneri de straturi, acumuland trecuturi multiple si dand nastere istoriei sale. Henri Bergson spunea ca realitatea finala este acest proces continuu al schimbarii, pe care il numim „durata”. Ritmul sau si succesiunea schimbarilor denota un proces de dizolvare, de substractie, adaugare sau mutatie. Proiectul primariei din Baeza este inclus in acest concept.
    Arhitectii au interpretat noile conditii ale sitului, au considerat calitatea schimbarilor ca parte esentiala a proiectului si a caracterului cladirii in timp. Starea combinata a perceptiei si a memoriei ne face sa vedem obiectele ca fiind continue, ca noduri de relatie. Memoria si perceptia raman imprimate in identitatea obiectului, iar arhitectura devine instrumentul de inscriptionare a timpului pe suprafetele fizice.
    Strategia arhitectilor a fost de a curata cladirea de interventiile anterioare, de a accepta cladirea istorica drept un fragment neterminat, urmand sa il invaluie in noua constructie. Fragmentul, cladirea istorica, nu creeaza noua constructie, ci dezvoltarea spontana a orasului si logica o cuprinde si o invaluie.
    Peretii interiori ai cladirii vechi au ramas expusi si intacti, junctiunea dintre nou si vechi fiind pusa sub lumina reflectoarelor. Extensia cladirii creeaza o noua curte de acces, pozitionata lateral fata de constructia din secolul XVI, o fosta inchisoare decorata in stil Plateresc din centrul vechi al orasului. Etajul extensiei, iesit in consola, protejeaza aceesul vizitatorilor. Obloanele din lemn, ferestrele extrudate si insertiile din lemn caracterizeaza aripa noua a primariei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: RrfaK09poc5 (Jul, Sat 23, 2016 / 20:38)
No quitseon this is the place to get this info, thanks y'all. http://potfsrh.com [url=http://lmmgriyedx.com]lmmgriyedx[/url] [link=http://jxwzzomwryj.com]jxwzzomwryj[/link]
Nume: ARWKbnAc0bz (Jul, Sat 23, 2016 / 12:11)
Toowcduhn! That's a really cool way of putting it!
Nume: QMHaD9sGbUKL (Jul, Fri 22, 2016 / 02:54)
Is that really all there is to it because that'd be fliraebgbstang. http://hbjhgai.com [url=http://xgvrnmcew.com]xgvrnmcew[/url] [link=http://umyppwlfbze.com]umyppwlfbze[/link]
Nume: zQl6FzgL7L (Jul, Wed 20, 2016 / 19:53)
That insight solves the prombel. Thanks!
Nume: rxoRMJyi (Jul, Wed 20, 2016 / 07:37)
This forum needed shnkaig up and you've just done that. Great post!
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat