Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Reabilitarea fortificatiei Logorno

Reabilitarea fortificatiei Logorno

    Construita in secolul XVI, aceasta constructie defensiva din Logorno, Spania, aduce in prezent cea mai bogata perioada a orasului prin calitatea si detaliile ornamentelor.
    Proiectul realizat de firma madrilena Pesquera Ulargui Arquitectos consta in amenajarea a doua spatii expozitionale in interiorul peretilor cetatii. Prima faza a proiectului a fost rezervata restaurarii monumentului dupa studii arheologice preliminare. In urma concluziilor rezultate din studiul stiintific si al geometriei, cele doua spatii expozitionale au fost tratate ca volume independente, introduse in ultimul moment in cadrul existent.
    Primul pavilion imita forma originala a fortificatiei, fiind o constructie din piatra similara si in acelasi timp diferita fata de existent. Interiorul pavilionului, un spatiu asimetric cu finisaje din lemn, gazduieste expozitii pe toate suprafetele spatiului: podea, pereti si tavan.
    Al doilea pavilion, finisat in culori inchise de grafit, a fost pozitionat in turnul de forma circulara aflat intr-unul din colturile fortificatiei. Avand o forma de stea, o curte mica interioara aduce lumina naturala in interior, pastrand colturile noului pavilion pentru spatiul expozitional. Contrastul dintre materialele folosite pentru cele doua pavilioane genereaza caracteristici diferite ale spatiilor: piatra deschisa la culoare si grafitul negru, masivitatea peretilor din piatra si structura usoara a celui de-al doilea pavilion.
    Metoda de abordare a insertiilor urmareste conceptul “interventiei reversibile”, in masura in care materialele folosite pentru suprafetele exterioare protejeaza si nu modifica existentul, reprezentand oportunitati pentru viitoare interventii asupra spatiului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

sit
plan
plan
plan
fatada
fatada
fatada
Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat