Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Cum sa proiectezi o cabina de dus din marmura sau travertin

Cum sa proiectezi o cabina de dus din marmura sau travertin

    Oamenii folosesc marmura si travertinul de sute de ani datorita frumusetii si durabilitatii acestor materiale. Astazi insa proprietarii de imobile au de ales din mai multe variante noi dar si traditionale cum pot folosi marmura sau travertinul in amenajarea si proiectarea casei lor. Cabinele de dus moderne din ziua de azi sunt un bun exemplu.


    Ce aveti nevoie pentru a incepe un astfel de proiect:

 •    -    Ruleta
 •    -    Hartie grafica
 •    -    Creion mecanic
 •    -    Hartie de calc
 •    -    Echer
 •    -    Rigla
 •    -    Banda adeziva
 •    -    Placi de marmura
 •    -    Baghete si borduri din marmura sau travertin
 •    -    Creioane colorate
   

    Proiectarea unei cabine de dus din marmura sau travertin   

    Masurati incaperea unde cabina de dus va fi montata. Desenati pe hartia grafica toti peretii, notand fiecare mobilier fix, utilitati, ferestre, usi, deschizatura, dulapioare si orice alt detaliu. Notati masuratorile, astfel va veti face o imagine asupra incaperii totale.
    Masurati si incaperile alaturate daca reamenajarea va lua din spatiul altor camere. Marcati pe desen limitele acestor spatii si cum vor face legatura cu noua baie. Notati locul exact al fiecarei utilitati care ar putea fi montata pe pereti. Asezati hartia de calc peste desen; folositi banda pentru a o fixa. Desenati noua imagine a baii. Nu desenati mobilierul fix. Marcati zona in care va fi montata noua cabina de dus. Desenati adaugand noi dulapioare si mobiliere fixe. Asa veti putea observa daca spatiul liber din jurul noii cabine de dus este adecvat si suficient. Masurati inaltimea pana la tavan in locul unde va fi montatat cabina de dus si notati inaltimea oricarei ferestre care ar putea fi montata in interiorul cabinei.
    Desenati toti cei 3 pereti ai cabinei de dus pe aceeasi hartie atunci cand proiectati modelul placilor de marmura. Pe o alta hartie grafica desenati peretele din spate al cabinei de dus pozitionand orice fereastra care va fi montata acolo. Este foarte important deoarece modelul de marmura ales va fi intrerupt vizual de ferestre sau alte accesorii. Desenati fiecare perete al cabinei de dus incepand din centru. Verificati inaltimea instalatiilor sanitare pentru a se potrivi deoarece multe cabine de dus au montate dusurile mai jos fiind incomod pentru persoanele mai inalte. Folositi mostre de placi pentru a determina locul oricarei placi cu elemente si design deosebit.
    Hotarati-va asupra modelului total al placilor. Preferati un model uniform pe toata cabina de dus sau doriti sa puneti accentul pe o anumita zona sau sa introduceti ceva nou decorativ? Pentru un aspect uniform desenati simplu modelul de placa pe care doriti sa il folositi. Colorati o zona mica din desen cu culori care se potrivesc aproximativ cu culoarea placilor. Unele aplicatii din piatra naturala nu necesita folosirea rosturilor. Optati pentru folosirea rosturilor si a chitului daca modelul necesita acest lucru. Deoarece travertinul are variatii de nuante de la o placa la alta, este mai bine ca designul sa nu fie foarte complex. Accentuarea unei anumite zone ar trebui sa scoata in evidenta designul. Accentul pus pe o banda de jur imprejurul cabinei de dus nu ar trebui sa fie intrerupt de nici o fereastra sau mobilier fix, daca este posibil, ar trebui sa fie simplu si perfect.

 

    Sfaturi si recomandari


    Ganditi-va la stilul arhitectural al casei dvs atunci cand alegeti travertinul si modelul acestuia. Un model de travertin sau marmura moderna poate arata diferit decat o cabina de dus din marmura intr-o casa in stil Victorian. Pentru o casa istorica modelul ales ar trebui sa fie din aceeasi perioada cu casa, chiar daca este montat diferit si are un alt design in final.
    Detergentii si alte produse de curatare contin substante acide care pot pata travertinul si marmura. Substantele acide pot coroda, distruge suprafata placilor din travertin sau marmura, astfel ca va sfatuim sa verificati etichetele inainte de a le folosi pentru cabina de dus. Exista detergenti speciali pentru piatra naturala. In cazul bailor, un produs adecvat este LTP Stonewash, special conceput pentru placile de travertine, marmura sau calcar dintr-o baie. Acest detergent nu ataca suprafata placilor si a fost proiectat pentru a indeparta depunerile de calcar de pe placile din baie.
    Inainte insa de a intretine placile din baie sau din cabina de dus, este necesara impermeabilizarea acestora cu solutii profesionale. Recomandarea noastra este sa folositi LTP Colour Intensifier, impermeabilizant conceput pentru spatii umede ce sunt afectate de sapun, sampon, detergenti si depunerea de calcar.

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat