Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Designul cabanei Lola. Islanda

Designul cabanei Lola. Islanda

     Designul cabanei Lola este rezultatul dialogului placut dintre client si arhitect. In timpul procesului de creatie au fost dezbatute mai multe idei, concepte, alegerea materialelor si a tehnicilor de constructie. Sursele de inspiratie ale arhitectilor biroului de arhitectura Arkis au fost cabanele elvetiene traditionale si solutiile japoneze de organizare eficienta a spatiilor. Mediul natural inconjurator si fiordul Eyjarfjordur au fost deasemena elemente esentiale de referinta in procesul de elaborare al proiectului.
     Clientul si-a dorit posibilitatea de a imparti cabana in trei spatii de locuit, apartamente ce puteau fi marite sau micsorate in functie de nevoi. O alta cerinta a clientului a fost utilizarea materialelor ce nu necesita intretinere constanta si o abordare respectuoasa fata de sit. Procesul de creatie al cabanei de 128 mp a debutat in urma acestor cerinte.
     Aflata in apropierea orasului Akureyri, Islanda, cabana Lola este adanc inradacinata in mediul natural al sitului. Forma constructiei este compusa din trei volume, fiecare cu acoperisul intr-o panta, simbolizand muntii, vaile si fiordul din apropierea cabanei. Finisajul exterior din lemn de larice, sau pin siberian, a fost imbatranit pentru obtinerea aspectului gri. Structura a fost construita in exclusivitate din lemn cu exceptia fundatiei si a unui perete portant din beton care sporeste stabilitatea structurii.
    In timpul constructiei, situl a fost protejat cu o foarte mare grija, iar spatiul de lucru din jurul cabanei a fost minimalizat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat