Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

O casa de vacanta cu acoperis vegetal, de-a lungul unui rau in India

O casa de vacanta cu acoperis vegetal, de-a lungul unui rau in India

    Aceasta resedinta de vacanta, proiectata de Architecture Brio, este pe jumatate incorporata in malul unui rau ce traverseaza lantul muntos Western Ghats, din India.
    Asezata chiar sub varful unui deal, resedinta de 330 mp are un acoperis vegetal ce ascunde mare parte din structura, dar pe masura ce panta terenului coboara inspre rau, casa se iveste deasupra solului. Studioul de arhitectura din Mumbai, care s-a ocupat de acest proiect, a denumit-o Casa Riverana, dupa asezarea sa de-a lungul raului in Karjat, o zona protejata de UNESCO, in afara orasului Mumbai.
    "Din partea de sus, pare a fi o extensie a peisajului natural", au declarat co-fondatorii studioului de arhitectura Robert Verrijt si Shefali Balwani, care au proiectat acoperisul ca o continuare a terenului abrupt in panta, pentru a oferi o suprafata utila in plus familiei.
    Acoperisul din iarba ofera un punct de vedere elevat spre peisajul cu dealul cetatii Irshalgad vizibil in Nord. Totodata, acoperisul verde - plantat cu ierburi rezistente la seceta - actioneaza ca strat termoizolant. Pietre voluminoase alcatuiesc treptele ce ne duc de pe acoperisul din iarba in curtea scufundata intre ziduri de calcar. Dormitoare de copii si oaspeti sunt dispuse in jurul bucatariei si a camerei de personal, in timp ce dormitorul matrimonial si baia sunt plasate in zona de lounge si a locului de luat masa, cu vedere la rau.
    "Experienta de a te afla in interiorul pamantului este imbogatita de bolovanii de piatra ce au fost descoperiti in timpul excavarii", spun arhitectii.
In timp ce constructia casei este in mare parte mascata in zona din spate, blocurile de calcar care formeaza peretii casei pot fi vazuti din partea expusa. Arhitectii au ales acest material tocmai pentru a face volumul sa para ca "se inalta din pamant".
    Ferestre cu rame din otel fac deschiderea dinspre dormitor si living spre o veranda din lemn. Veranda imbraca trei laturi ale casei si este formata din randuri de bambus fixate la intervale apropiate pentru a oferi umbra si intimitate, fara a obstructiona insa vederea catre peisajul montan. Cateva trepte ne conduc de pe terasa spre o piscina mica inconjurata de ziduri de piatra, care se extinde spre rau.
    "Incinta de bambus creeaza un dialog intre interior si peisajul dramatic", spun arhitectii.
    "Ecranul de bambus da nastere unui model de umbre si lumini in continua schimbare de-a lungul anotimpurilor dar si a orelor din zi, transformand casa intr-un senzor de lumina", au adaugat acestia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Dezeen
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Brandonliant (Apr, Fri 12, 2024 / 00:46)
drug abuse treatment [url= https://forums.dieviete.lv/profils/127605/forum/ ] https://forums.dieviete.lv/profils/127605/forum/ [/url] chiggers bites remedies
Nume: StevHabulp (Aug, Tue 27, 2019 / 05:08)
Propecia Wann Wirkt Es Levitra And Grapefruit Juice [url=http://prilipills.com]cialis plux dapoxetine online ordering[/url] My Health 24
Nume: Ellfloato (Apr, Mon 15, 2019 / 14:59)
Cytotec Misoprostol 200mcg Buy [url=http://allngos.com][/url] Kamagra Oral Jelly Oder Tabletten
Nume: Ellfloato (Mar, Thu 07, 2019 / 15:01)
Enzyte Drug Interactions [url=http://try-rx.com]cialis 5mg[/url] Viagra On Line
Nume: uGWYqgV9 (May, Fri 06, 2016 / 23:07)
tack för upingterpnaed, brukar ha koll pÃÂ¥ fotbollen, men nu är fokus pÃÂ¥ elitserien. Och i skrivande stund är läget inte bra alls för mitt LuleÃÂ¥. http://hsqtshzsy.com [url=http://qmkabuo.com]qmkabuo[/url] [link=http://klzevhcvcz.com]klzevhcvcz[/link]
Nume: wS8b8KPb (May, Mon 02, 2016 / 02:23)
Det här ska vi testa! Har läst om det hos Catta men inte tänkt att det kan vara kul med just baenrn. Tack!
Nume: reZWE7l0oSIF (May, Sun 01, 2016 / 19:11)
time can slip by during a day and you realize that yo&81u2#7;ve left invitations to play, left out playdough or shaving foam and you’ve not interacted as much as you were
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat