Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Perla neagra. Renovari case

Perla neagra. Renovari case

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Biroul de arhitectura Studio Rolf a renovat o casa neglijata, veche de 100 de ani din Rotterdam, transformand-o in casa si studioul arhitectului. Rezultatul a fost un spectacol architectural, al carui concept se joaca cu spatiul si timpul.
    Tamplaria noua a ferestrelor iese in evidenta in unele locuri prin contrastul cu fatada neagra, proaspat vopsita, si vechile tamplarii, vopsite si ele in negru. Toti peretii de compartimentare au fost indepartati, transformand interiorul intr-un spatiu mare, comunicant. La fel cum si fatada pastreaza urme ale trecutului, interioarele spun povestea fostei organizari a spatiului prin unele portiuni ale peretilor ramase intacte, o rampa si grinzi din lemn afectate de trecerea timpului.
    In centrul spatiului, o constructie formata din sipci de lemn formeaza un element sculptural, care formeaza un spatiu communicativ intre cele patru niveluri ale casei. De asemenea, rolul functional al acestuia este de a ascunde cablurile si tevile instalatiilor casei. Parterul gazduieste un spatiu de lucru in legatura directa cu gradina de bambusi. Urmatoarele etaje cuprind zonele de locuit: livingul, bucataria, locul de luat masa, dormitorul, baile si un cabinet. Acoperisul constructiei a fost transformat in terasa pentru a face loc unui spatiu verde amenajat la ultimul nivel, cu o cada aflata in centrul compozitiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat