Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Proiecte case mici. Casa little

Proiecte case mici. Casa little

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Un foarte bun exemplu din categoria proiecte case mici il reprezinta proiectul casei Little din Shiga, Japonia. Casa proiectata de Kouichi Kimura Architects are suprafata desfasurata de doar 62 metri patrati, construita pe nivelul parterului.
    Functiunile asigura nevoile de trai ale unui cuplu tanar. Adiacenta accesului, bucataria se intinde pe jumatate din fatada lunga a casei, avand latimea minima necesara unei bucatarii functionale. Ea a fost pastrata deschisa spre spatiul de zi: livingul cu locul de luat masa inglobat. Forma ingusta a bucatariei si a livingului nu genereaza un spatiu apasator si introvertit datorita configuratiei “open plan”. In plus, peretele de sticla orientat spre curtea din spatele casei permite accesul luminii naturale in abundenta si creaza o conexiune intre cele doua medii: interior si exterior.
    Baia a fost pozitionata pe latura ingusta, fiind destul de generoasa ca suprafata. Accesul pe o terasa ridicata desupra terenului si o punte mica din lemn se desfasoara pe fundalul peisajului natural si al vegetatiei adiacente sitului.
    Dormitorul cu patul rabatabil este despartit de zona livingului printr-o perdea semitransparenta. Intre living si dormitor, a fost organizat un spatiu de relaxare cu o scara si supanta, care are la baza casa membrului canin al familiei cu accesul din curte si o mica fereastra spre interior.
    Finisajul alb al peretilor si al pardoselilor contrasteaza cu insertiile din lemn si mobilierul inchis la culoare. Prin simplitatea interioarelor si organizarea spatiului s-a creat un ambient elegant, primitor si functional, deschis si aerisit in ciuda suprafetelor reduse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat