Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Renovarea casei Clara

Renovarea casei Clara

    Punctul de plecare al proiectului de renovare a fost cutia exterioara din piatra, legata de un volum construit din caramida in care au fost amplasate bucataria si baia casei. Casa Clara este o casa din piatra din Vilar, Castro Daire, Portugalia.
    Deschiderile din peretii subtiri din piatra sunt umplute de geamuri cu tamplarie ingusta, permitand accesul vizual si al luminii naturale in interior. La nivelul parterului, usi largi din lemn alb inchid holul de acces al casei. Acoperisul din tigla ceramica alba completeaza armonia “alba” a constructiei.
Volumul adiacent din caramida este renovat dupa principii opuse: constructia traditionala a fost inlocuita de un volum simplu cu forme pure si un acoperis alb, terasa.
    In interiorul casei, camerele sunt distribuite simetric, fie referindu-ne la organizare sau functionalitate. Livingul si dormitoarele sunt despartite de pereti din lemn a caror tipar si forma urmaresc alinierea scandurilor pardoselii. Peretii au rolul de a ascunde mici spatii de depozitare, usile dormitoarelor si structura ce sustine acoperisul.
    Prin acest proiect de renovare, arhitectii au dat nastere unei imagini contemporane - o exceptie printre casele din mijlocul peisajului muntos - cu ajutorul principiilor si metodelor de constructie traditionale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat