Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casa turbulentelor

Casa turbulentelor

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Proiectata ca o casa de vacanta pentru artistii Richard Tuttle si Mei-mei Berssenbrugge, casa ‘turbulentelor’ reprezinta o revolutie tehnologica in arhitectura si constructia caselor.
    Steven Holl, arhitectul din spatele proiectului, si-a imaginat casa ca fiind varful unui iceberg ce indica o masa mult mai mare aflata dedesubt. Aspectul cel mai neobisnuit al proiectului este tunelul din mijlocul casei care canalizeaza vantul pentru a crea un mecanism natural de ventilare a spatiului. Astfel, casa intra in armonie cu natura nu doar prin forma sa, ci si prin functionalitate. Acoperisul inclinat gazduieste panouri fotovoltaice,iar apa este colectata si reciclata intr-o cisterna pentru a putea fi folosita. Doar o mica parte din procesul de constructie a casei a fost facut pe site. Cele 31 de panouri metalice, care formeaza membrana exterioara, au forme diferite si unice si au fost aduse din Kansas City pentru a fi montate.
    Casa “turbulentelor” este casa ideala a viitorului. Este moderna, compacta si ecologica. Rezista unor conditii metereologice dure, lucrand cu elementele naturale, nu impotriva lor.


 

 

 

 

   

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat