Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Centrul McLaren. Foster and Partners

Centrul McLaren. Foster and Partners

    Centrul de productie McLaren, proiectat de Foster & Partners, este localizat in sud-vestul campusului de productie din Anglia. Proiectat pentru a fi eficient din punct de vedere energetic, centrul este partial ingropat in panta unui deal. Linia de productie beneficiaza de termoizolatia naturala ce pastreaza interioarele racoroase in timpul verii si calde in timpul iernilor umede. Integrarea lui in situl in panta creaza un peisaj neintrerupt, cladirea fiind aproape invizibila din directia drumului de acces. Tot in acest scop, pamantul excavat in timpul constructiei a fost plasat in jurul centrului de productie, unde s-au plantat gradini si copaci pentru asigurarea integrarii in peisaj.
    Acoperisul constructiei cuprinde un sistem de colectare a apei cu ajutorul caruia este alimentata vegetatia inconjuratoare. Panouri fotovoltaice urmeaza sa fie instalate pe acoperis, iar sistemul de ventilatie asigura aerisirea spatiului cu un consum mic de energie.
    Fiecare piesa McLaren va fi produsa sub acoperisul acestei constructii, urmand ca linia de asamblare sa finalizeze o masina in doar cinci zile. Constructia este legata de restul campusului printr-un pasaj subteran proiectat tot de Foster & Partners.

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat