Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Proiectul casei Hambar - AIA Awards 2011

Proiectul casei Hambar -  AIA Awards 2011

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Unul dintre proiectele care a iesit in evidenta in cadrul competitiei AIA Awards 2011 a fost proiectul casei ecologice din Wisconsin. Casa, proiectata de Alchemy Architects, imprumuta tipologia traditionala a hambarelor locale printr-o interpretare moderna a spatiului, formei si materialelor. Finisajele din stejar si forma simpla identifica noua constructie cu hambarele vechi presarate in peisajul regional.
    Destinatia initiala a fost a unei case de oaspeti, insa datorita entuziasmului beneficiarilor constructia a devenit casa familiei, iar vechea casa transformata in casa de oaspeti. Peretele accesului orientat spre vest este inclinat pentru a evoca un vechi hambar darapanat. Veranda casei este protejata de soarele puternic al dupa-amiezilor, ce straluceste in timpul apusului prin sipcile din stejar ce alcatuiesc peretii protectori. Ferestrele permit accesul caldurii solare, captata de pardoselile din beton ce sunt strabatute de sistemul de incalzire alimentat de o pompa geo-termala si panouri solare.
    Interioarele preiau in continuare arhitectura hambarelor printr-o supanta ce sugereaza podul in care este depozitat fanul si cu dormitorul matrimonial plasat in “pivnita pentru cereale”. Corpurile de iluminat si usile interioare sun prevazute cu franghii si scripeti, iar deschiderile mari ce permit accesul luminii naturale sunt controlate de usi glisante si storuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat