Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Arhitecte de top

Arhitecte de top

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    


Marion Mahony Griffin

 

Primul angajat al lui Frank Lloyd Wright a fost o femeie, care a devenit prima femeie din istorie cu o diploma oficiala in arhitectura. Ca multe alte femei din domeniu in acea perioada, Marion s-a pierdut in umbra asociatilor sai. Totusi, ea a avut o contributie foarte importanta in dezvoltarea carierei lui Wright cat si a sotului ei, Walter Burley Griffin.

 

 

Zaha Hadid

 

Nascuta in Bagdad, Irak in anul 1950, Zaha Hadid a fost prima femeie care a castigat premiul in arhitectura Pritzker. Experimentand noi concepte spatiale, portofoliul ei cuprinde lucrari din toate domeniile designului, de la mobilier si pana la spatii urbane.


 

   

 

 

Maya Lin

 

Maya Lin este cunoscuta pentru sculpturile si monumentele sale minimaliste si de dimensiuni mari. La varsta de doar 21 de ani,  cand inca era studenta, Maya a creat designul castigator al memorialului Vietnam Veterans Memorial din Washington, DC.

 

 

 

 

 


Julia Morgan

 

Julia Morgan a fost prima femeie care a studiat arhitectura la prestigioasa Ecole des Beaux-Arts din Paris, si prima femeie care a practicat arhitectura in California. De-a lungul carierei sale de 45 de ani, Julia a proiectat mai mult de 700 de case, biserici, cladiri de birouri, spitale, magazine si cladiri din sistemul educational, inclusiv faimosul Hearst Castle.

 

   

 

 

Eileen Gray

 

Contributiile ei au fost neglijate timp de foarte multi ani, insa Eileen este acum considerata una dintre cei mai influenti designeri ai timpurilor moderne. Multi arhitecti apartinand curentelor Art Deco si Bauhaus s-au inspirat din proiectele sale de case si mobilier.

 

 

 

   

 

 

Denise Scott Brown

 

In ultimul secol au existat multe echipe sot-sotie. De obicei sotii sunt cei care au intrat in lumina reflectoarelor, in timp ce sotiile au ramas in umbra. Totusi, Denise adusese deja contributii importante in domeniul urbanismului pana in momentul casatoriei cu Robert Venturi. Desi el este cel care a atras mai mult atentia lumii, cercetarile Denisei sunt cele care au dat nastere unei intelegeri moderne a relatiei dintre design si societate.

 

   

 

 

Norma Merrick Sklarek

 

Norma a fost prima femeie de culoare de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, care a devenit licentiata in arhitectura. A fost de asemenea si prima femeie de culoare care a primit o distinctie din partea asociatiei Fellowship in AIA. Printre multele sale proiecte se afla si un nou terminal al aeroportului international din Los Angeles, care serveste anual zece milioane de oameni.

 

 

 

 

 

Susana Torre

Susan Torre se descrie ca fiind o feminista. Prin scrierile si practica sa profesionala ea doreste sa imbunatateasca statutul femeilor in lumea arhitecturii.

 

 

 

Anna Keichline

 

Anna a fost prima femeie architect al statului Pennsylvania, dar este cunoscuta pentru inventarea caramizii din argila, ignifuga, cu goluri tubulare, mai ieftina si mai usoara decat orice caramida de pana atunci, cunoscuta sub numele de “K Brick”. In anul 1931, American Ceramic Society a premiat-o pe Anna Keichline pentru aceasta inventie.

 

 

 

 

    Autor: roArhitect

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat