Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Apartament open space in centrul orasului Bratislava

Apartament open space in centrul orasului Bratislava

    Apartamentul din centrul orasului Bratislava, Slovacia, se afla intr-o cladire de locuinte colective proiectata in 1928. Arhitectii Gutgut au transformat apartamentul cu patru camere intr-un spatiu multifunctional destinat artei si spatiului de lucru.
    Arhitectii au pastrat anumite elemente originale: usile si o parte din pardosela originala, combinandu-le cu aranjamente noi, simple, in conformitate cu traditionala separare a zonelor de zi de cele de noapte. Imbinarea celor doua a creat un spatiu interior deschis, bogat in elemente arhitecturale.
    Singurul element de compartimentare al apartamentului este un perete ce gazduieste mai multe functiuni: dressing-ul, un spatiu utilitar, spalatoria si bucataria. Peretele, construit pe structura din lemn, se intinde pe intreaga lungime a apartamentului, separand zona de zi de zona de noapte. Suprafata sa este compusa din suprafete alternante de otel alb perforat si lemn stratificat vopsit tot in alb. O usa din lemn, pastrata din amenajarea originala, a fost integrata in lungimea peretelui asigurand accesul in baie. Jumatate din suprafata apartamentului pastreaza pardoseala din stejar. Cealalta jumatate este unificata prin pardoseala rosie, cauciucata.
    Conceptul designului interior se invarte in jurul imbinarii mai multor detalii mici. Combinatia dintre placile albe perforate si structura din lemn a peretelui creeaza un joc vizual de lumina si texturi. Tamplaria originala a fost reconditionata, elementele de constructie au fost curatate, in timp ce tavanul din beton a fost pastrat aparent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Archdaily
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat