Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Cafeneaua C.A.F.E. Cracovia, Ucraina

Cafeneaua C.A.F.E. Cracovia, Ucraina

    La inceputul anilor ’90, o mica cafenea a fost construita pe un sit gol, aflat intr-o zona urbana densa din Cracovia, Ucraina. Dupa doua decenii, a fost necesara renovarea spatiului acesteia. Din punct de vedere urbanistic, cafeneaua C.A.F.E. marcheaza un “gol”, o intrerupere a tesutului urban, fapt ce ii sporeste valoarea. Scopul arhitectilor Drozdov and Partners a fost de a incapsula acest “gol” si de a-i aduce un nou continut, pastrand neatinsa constructia si vegetatia existenta.
    Arhitectii au folosit tipologia “camerelor urbane” si a “curtilor interioare” pentru a crea o varietate de spatii interconectate. Intreg spatiul este impartit un trei “camere”: camera principala cu o terasa din lemn si bar, cu copertine mobile, un spatiu intermediar cu o bucatarie de vara si copertine fixe, si un spatiu mic, pozitionat la nivelul superior al terasei in aer liber, invecinat cu cafeneaua propriu-zisa.
    Structuri din panouri usoare, perforate, delimiteaza “camerele urbane” fara a intrerupe contactul vizual cu mediul inconjurator. Aceasta dualitate este evidentiata si mai mult prin ferestrele inserate in panourile perforate.
    Spatiul interior al complexului pastreaza atmosfera pavilionului de vara cu o usoara sugestie de intimitate. Un joc inteligent de umbre si lumini creeaza iluzia razelor solare ce patrund prin fantele panourilor. Corpurile de iluminat sunt de natura teatrala, scotand in evidenta cele mai importante elemente. Impreuna cu piesele de mobilier, acestea pot fi rearanjate cu usurinta, permitand transformari rapide ale spatiului in functie de situatie si nevoi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat