Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Clinica Obata

Clinica Obata

    Amenajarea interioara a clinicii Obata, deschisa in interiorul unui mall din orasul Hiroshima, ofera clientilor un spatiu confortabil si linistit.
    Beneficiarul a cerut ca proiectul sa profite de inaltimea tavanului, insa pastrarea unui spatiu deschis atat de mare ar fi crescut riscurile aparitiei problemelor legate de racirea, incalzirea si ventilarea spatiului. Arhitectul Hayato Komatsu a ales sa sugereze inaltimea initiala si sa controleze volumele incaperilor din interior. Toti peretii au fost pastrati la aceeasi inaltime, mai joasa decat cea a tavanului. Camerele par astfel volume inserate in spatiul definit de perimetrul clinicii si tavanul inclinat ce se intinde deasupra lor, conferind interiorului profunzime, lumina si un sentiment confortabil.
    Prin panta tavanului si implicit prin reducerea inaltimii acestuia pe aproape intreaga suprafata, a foat creata o atmosfera intima, mult mai potrivita pentru programul unei clinici medicale. Din aceleasi considerente, in ciuda fatadei transparente, camerele au fost aranjate astfel incat sa dispuna de lumina dar sa fie ascunse de privirile trecatorilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat