Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Mansarda transformata in apartament

Mansarda transformata in apartament

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Arhitectii biroului de arhitectura A1 Architects au transformat mansarda unui bloc de locuinte colective din Praga intr-un apartament pe doua niveluri.
Designul interior a fost o provocare pentru arhitecti datorita suprafetei generoase a mansardei, proiectele anterioare ale acestora fiind in mare masura la o alta scara. Aspectul suprafetei a devenit astfel motivul central al proiectului.
    Spatiile de zi, destinate activitatilor comune, sunt conectate si dau nastere unui spatiu continuu si fluent. Pornind din holul de acces continuand cu livingul si bucataria, cu un loc de luat masa generos, spatiul se deschide, deasemenea, spre galeria nivelului superior, destinata oaspetilor. Pentru a intari ideea spatiului fluid unele colturi au fost rotunjite, fapt ce a acordat spatiului caracterul unic si omogen. Astfel, spatiu poate fi parcurs in libertate, limitele impuse de pereti parand a nu exista. Scara interioara adiacenta livingului, cu semineul integrat si biblioteca din rafturi, urca la urmatorul nivel pe traseul unui semicerc. O plasa din otel inoxidabil preia rolul balustradei scarii, asigurand legatura vizuala intre cele doua nivelul. Izolate de acest spatiu fluid, incaperile private se compun din trei dormitoare, un birou si cateva spatii mici de depozitare.
    Alegerea materialelor a fost o alta parte importanta a proiectului. Arhitectii au ales sa combine materialele simple si clare cu cele naturale. Pentru toata suprafata pardoselilor au folosit placi ceramice de culoare bej si de dimensiuni mari, intarind senzatia de continuitate. Structura din lemn a mansardei a fost lasata expusa, iar piesele de mobilier au fost facute la comanda cu fladerul vizibil. In bucatarie, granitul negru a fost alaturat placilor de marmura deschisa la culoare, compozitia fiind completata de masa din lemn de nuc si corpul de iluminat din furnir de frasin.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat