Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

O interpretare moderna a bistroului francez

O interpretare moderna a bistroului francez

    Designul interior al restaurantului Mica Britanie din Hammersmith, vestul Londrei, a fost inspirat din estetica si ambianta creata de traditionalul bistro francez si din mestesugul traditional britanic. Specialitatea restaurantului sunt clatitele subtiri cunoscute sub numele de “crepe”, originale de aici. Tipare imprimate pe mese si tejghea, corpuri de iluminat industriale si detalii decorative casnice acorda designului interior realizat de Paul Crofts Studio un aer contemporan.
    Compozitia spatiului evoca organizarea intima a unei bucatarii rezidentiale sau unui loc de luat masa. Spatiul principal este dominat de o masa lunga, comuna, din lemn de frasin. Tiparul imprimat direct pe mesele facute la comanda reprezinta o interpretare la o scara mai mare a fetelor de masa frantuzesti din panza vargata, prezente in bistrourile traditionale.
    Clatitele “crepe” sunt preparate pe o tejghea din beton turnat, pe a carei suprafata a fost vopsita o versiune abstracta a tiparului prezent pe mese, reflectat mai departe in pardoseala din beton, gravata cu acid. Aceasta pardoseala contrasteaza cu parchetul francez din stejar refolosit in alta zona a restaurantului. Rafturile facute la comanda din lemn de frasin, cu agatatori pentru haine din otel vopsit in rosu, fac referire mai departe la o ambianta domestica si relaxata. Modelul imprimat pe rafturi a fost inspirat din modelul bonetelor britanice, dantelate. Atat modelul cat si tiparul meselor si al tejghelei au fost realizate de catre designerul Katharine Gorham.
    Impreuna cu corpurile de iluminat in stil industrial si mobilierul facut la comanda, designul interior este o interpretare moderna a restaurantului francez, privit cu un aer nostalgic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat